Winter Classic

Može utakmica i na -21

Bio je to najhladniji "Winter Classic", igran na temperaturi od -21 stupnja na kojem je izjednačen rekord po efikasnosti, a gosti iz St.Louisa su do pobjede stigli prvenstveno odličnom igrom u drugoj trećini.
Sport / Ostali sportovi | 02. 01. 2022. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz sve probleme s koronom, prema planiranom, početak godine u NHL je oblježen "Winter Classicom" u kojem se se ovaj put sastali Minesota Wild i St.Louis Blues. Naravno, utakmica je odigrana na otvorenom, ovaj put na Target Fieldu bejzbolske momčadi Minnesota Twins, pred 38,619 gledatelja.

Bio je to najhladniji "Winter Classic", igran na temperaturi od -21 stupnja na kojem je izjednačen rekord po efikasnosti, a gosti iz St.Louisa su do pobjede stigli prvenstveno odličnom igrom u drugoj trećini koju su riješili u svoju korist a 5:1 te tako uoči posljednjih 20 minuta imali uvjerljivu prednost od 6:2.

Briljirao je Jordan Kyrou koji je postigao dva gola i ostvario još dvije asistencije te tako postao prvi igrač u povijesti koji je u nekoj utakmici na otvorenom upisao četiri boda.Uz Kyroua, kod pobjednika su se u strijelce još upisali Ivan Barbašev, David Perron, Vladimir Tarasenko i Torey Krug, dok su za domaće uspješni bili Kiril Kaprizov, Rem Pitlick, Ryan Hartman i Kevin Fiala.

Video: NHL Highlights | Blues vs. Wild - Jan 1, 2022

Za Blues je ovo bila sedma pobjeda u posljednjih devet nastupa, dok je Wild izgubio petu utakmicu zaredom.

Prošle godine Winter Classica nije bilo zbog korone, sezonu ranije na Cotton Bowl stadionu u Dallasau, Texasu igrali su Dallas i Nashville pred 85,630 gledatelja što je bila druga posjeta u povijesti Classica. Rekordan broj gledatelja smo 2014. godine, na stadionu Sveučilišta Michigan kada je duel Detroita i Toronta gledalo 105,491 gledatelj.

Kopirati
Drag cursor here to close