NHL stopirao odlazak

Olimpijada bez najboljih hokejaša

"Imao sam dovoljno sreće da nastupim na dvije Olimpijade, ali se suosjećam s momcima koji su sada razočarani.Ne radi se o nekom događaju koji će tu ponovo biti na par mjeseci, ovo se ipak čeka četiri godine" kaže veliki Sid Crosby
Sport / Ostali sportovi | 22. 12. 2021. u 10:00 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Naganu je bio najbolji turnir ikada, nakon toga je došao Salt Lake City, pa Torino, Vancouver, Sochi. Kvalitetni hokejaški turnir, nešto zbog čega se tražila karta više na Olimpijadi, po tradiciji. Međutim, u Pjongčangu to je ipak bila neka druga priča i kako sada stvari stoje, priča koja će se nastaviti u Pekingu u veljači sljedeće godine.

Vodstvo sjevernoameričke Nacionalne hokejaške lige (NHL) je odlučilo svoju prvobitnu odluku promijeniti, pa najbolji igrači ili ako hoćete najveće zvijezde neće nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, zbog zabrinutosti da bi se mogli zaraziti lako prenosivim omikron sojem koronavirusa.

NHL je još u rujnu pristao zaustaviti natjecanje kako bi najbolji svjetski hokejaši mogli nastupiti za svoje reprezentacije, ali uz klauzulu da taj dogovor može biti razvrgnut u slučaju da pandemija Covida-19 prouzroči odgode utakmica koje će biti prebačene u termin Olimpijskih igara u Pekingu.

Posljednjih dana je ta opcija postala sve izglednijom, jer su u NHL-u bili prisiljeni odgoditi čak 50 utakmica u Kanadi i SAD-u, nakon što je velik broj igrača, čak i onih cijepljenih, zaražen omikron sojem koronavirusa.

"Imao sam dovoljno sreće da nastupim na dvije Olimpijade, ali se suosjećam s momcima koji su sada razočarani.Ne radi se o nekom događaju koji će tu ponovo biti na par mjeseci, ovo se ipak čeka četiri godine. Igrači ne mogu tako često dobiti priliku da igraju na Olimpijadi, kaže Sidney Crosby, igrač Pittsburgha.

"Za četiri godine ja ću imati 32, tko zna? Možde budem u najboljoj formi, možda ne. Tko zna što će se desiti u tom periodu, dodao je Amerikanac na golu Winnipeg Jetsa, Connor Hellebuyck.

Prema pisanju ESPN-a NHL će u sljedeća 24 sata i službeno objaviti svoju odluku, iako su imali rok za poništenje dogovora bez ikakvih financijskih posljedica do 10. siječnja.

Iako su igrači u početku bili vrlo uzbuđeni zbog povratka na veliku međunarodnu scenu u dresu nacionalnih momčadi, njihov entuzijazam je počeo kopnjeti kad su saznali da bi potencijalni pozitivan rezultat na testiranju značio odlazak u trotjednu izolaciju i kašnjenje u povratku svojim obiteljima i klubovima.

Kopirati
Drag cursor here to close