Kaže kriva korona

Svjetski prvak zaspao usred meča

"Jednostavno sam sjedio u fotelji, glava mi se spustila i zaspao sam na trenutak. Mislim da je sve skupa trajalo desetak sekundi", kaže Williams.
Sport / Ostali sportovi | 30. 11. 2021. u 17:12 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mark Williams je u svijetu snookera poznatiji kao "The Welsh Potting Machine." Trostruki svjetski prvak koji je 43 godine postao drugi najstariji u povijesti, nakon sunarodnjaka Raya Reardona, 1978. godine, prvaka s 45 godina. Williams je kasnije priznao kako je World Snooker Championship godinu dana ranije gledao u svojoj kamp-prikolici ispijajući pivo.

Činilo se da su njegovi najbolji dani davno prošli; jer je prethodne titule osvajao još tamo 2000. i 2003. godine. O kakvom se tipu radi najbolje potvrđuje priča o tome kako je obećao da će u slučaju da osvoji treću titulu na presicu doći gol. U epskom finalu, koje britanski mediji nazivaju jednim od najboljih ikad, porazio je Johna Higginsa i naravno obećanje je ispunio.

Ovih dana je igrao na "UK Championshipu" ali je nastup završio u drugom kolu. Nastup za koji će cinici reći da je prespavao, bukvalno. Ne, naravno cijeli meč, već je u jednom trenutku onako malo zadrijemao.

"Trideset godina sam igrač, prvi put da sam zaspao u fotelji. Jednostavno sam sjedio u fotelji, glava mi se spustila i zaspao sam na trenutak. Mislim da je sve skupa trajalo desetak sekundi. U tom period nisam bukvalno gdje sam. Prvi put da sam zaspao u fotelji. Prebolovao sam koronu i ona je ostavila traga. Osjećam se umorno, uostalom sam propustio dva turnira prošli mjesec. Definitivno je bolje nego što je bilo prije nekoliko tjedana" kaže Williams kojeg je na kraju eliminirao Anthony Hamilton.

Kopirati
Drag cursor here to close