Ilidža

Vrhunski borilački spektakl ''Grand Prix BiH'' okupio 716 natjecatelja

Nastupilo je 716 natjecatelja iz čak 12 zemalja.
Sport / Ostali sportovi | 27. 02. 2022. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Ilidži je u subotu održan Međunarodni kickboxing kup "Grand Prix BiH".

Na 14. Međunarodnom kickboxing kupu "Grand Prix BiH" za pionire, kadete, juniore i seniore, koji je organizirala Kickboxing akademija Ilidža, u vrhunskim uvjetima koje pruža arena hotela Hills nastupilo je 716 natjecatelja iz čak 12 zemalja.

  / Grand Prix BiH

Organizatori ističu da su prezadovoljni zbog činjenice da natjecatelji stižu iz 97 klubova iz Austrije, Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Moldavije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Turske i Bosne i Hercegovine.

''Ovo je najbolji "Grand Prix BiH" koji smo organizirali. Iz godine u godinu smo rasli u organizacijskom smislu, ali i po kvalitetu boraca. U finalnim borbama od 16 sati mogli su uživati i gledaoci Arena Fighta''.

''Dobili smo najviše ocjene i čestitke od predstavnika svih 12 zemalja i postavili smo težak zadatak sebi za narednu godinu. "Grand Prix BiH" za pionire, kadete, juniore i seniore svečano je otvorio Samir Avdić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo. Hvala velika našim domaćinima i prijateljima projekta iz hotela Hills'', poručili su organizatori.

  / Grand Prix BiH

''Na kraju se želim zahvaliti na podršci Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općini Ilidža, Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo i Federalnom ministarstvu kulture i sporta. Vidimo se ponovo na Ilidži u februaru 2023. godine'', kazao je Nermin Bašović iz Kickboxing akademije Ilidža.

Kopirati
Drag cursor here to close