Čehinja nakon naslova

Vondrušova: Ni sama ne znam kako sam ovo napravila

"Povratak nije bio lak, ni sama nisam znala što očekujem. Hvala ljudima u mom timu, hvala i mojoj sestri koja je ovo doživjela jako emotivno i sada plače", rekla je Vondrušova.
Sport / Ostali sportovi | 15. 07. 2023. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bila je 2014. godina kada je tenisačica iz Češke osvojila Wimbledon. Petra Kvitova je prepustila tri gema Eugenie Bouchard. Devet godina kasnije opet je jedna Čehinja podigla pobjednički trofej. Marketa Vondroušova. Ona je u finalu, dva puta po 6-4 bila bolja od Tunižanke Ons Jabeur.

Time je 24-godišnja Vondroušova, prije Wimbledona 42. igračica na svijetu, osvojila premijerni Grand Slam naslov u karijeri. Dosad je igrala finale Roland Garrosa prije četiri godine. Ons Jabeur je, pak, izgubila drugi finalni meč u nizu u Wimbledonu, a ostala je i treći put za korak kratka prema Grand Slam naslovu. Osim dva wimbledonska finalna poraza, izgubila je i finale US Opena 2022. godine. Čehinja je prošle godine u ovo vrijeme imala velikih problema, radilo se o ozljedi šake.

Češka tenisačica ispisala je povijest, nije bila postavljena za jednu od 32 nositeljice na Wimbledonu, te je kao 42. tenisačica svijeta, odnosno nenositeljica, postala prva igračica u povijesti koja je osvojila ovaj Grand Slam. U muškoj konkurenciji su samo dva tenisača kao nenositelji osvojili Wimbledon, Boris Becker 1985., a drugi Goran Ivanišević 2001. godine.

"U ovom trenutku nemam pravih riječi. Čestitke Ons na sjajnom turniru, nadam se da ćeš jednog dana otići do kraja. Ona i njen tim rade sjajne stvari. Ja sam prošle godine u ovo vrijeme imala velike probleme. Ni sama ne znam kako sam ovo napravila. Povratak nije bio lak, ni sama nisam znala što očekujem. Hvala ljudima u mom timu, hvala i mojoj sestri koja je ovo doživjela jako emotivno i sada plače. Divno je, ovo nam je prva godišnjica braka, pa odmah titula na Wimbledonu, ne može ljepše. Divan je osjećaj pobijediti, uživala sam ova dva tjedna, zahvalna sam svima i ponosna na ono što sam uradila!", rekla je nakon meča Vondroušova.

Kopirati
Drag cursor here to close