Iznenađenje kod tenisačica

Vondrousova u finalu Wimbledona

Vondroušova, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila srebro, prošle je godine morala na prisilnu polugodišnju pauzu, od travnja do listopada, zbog ozljede i operacije.
Sport / Ostali sportovi | 13. 07. 2023. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi put u karijeri, Marketa Vondrousova je izborila finale jednog Grand Slam turnira. Nakon Roland Garrosa 2019. godine, sada je u finalu Wimbledona. Opet kao nepostavljena igračica. Opet kao veliko iznenađenje. U polufinalu je Vondroušova savladala Elinu Svitolinu u dva seta 6-3, 6-3 za samo 76 minuta igre.

Do 2-2 u prvom setu je bio sasvim "normalan" meč, nakon čega se krenula prava uzbuđenja. Break na break, ali je Čehinja u osmom gemu zadržala svoj servis bez izgubljenog poena ta 5:3. Svitolina je i treći put izgubila svoj servis, ujedno je izgubila prvi set.

Vondrousova je nanizala sedam gemova zaredom, činilo se kako čvrsto drži konce meča u ruka, nakon čega se situacija počela komplicirati. Dva break Ukrajinku vraćaju u meč, dolazi na 3-4, ali tu staje. Slično kao u prvom setu, Vondrousova s dva vezana gema privodi meč kraju.

Koliko je ovo veliko iznenađenje pokazuje podatak kako je za Vondrousovu ovo peto sudjelovanje na najprestižnijem teniskom turniru na svijetu, u četiri prethodna posjeta All England Clubu upisala je samo jednu pobjedu, a sada je nanizala šest pobjeda.

Vondrousova, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila srebro, prošle je godine morala na prisilnu polugodišnju pauzu, od travnja do listopada, zbog ozljede i operacije. Ove je godine u jednom trenutku bila izvan Topa 100, a ulaskom u finale Wimbledona skočit će na najmanje 16. mjesto. Njen najbolji plasman je 14. mjesto.

Inače, u toj prošlogodišnjoj pauzi zbog oporavka od ozljede obogatila je kolekciju tetovaža na svom tijelu i udala se za dugogodišnjeg partnera Stepana Šimeka.

Kopirati
Drag cursor here to close