Ratna događanja

Više od 200 sudionika na biciklijadi sjećanja u Odžaku

Biciklijada sjećanja je počela na skeli u Svilaju gdje je bio odlazak, ali i povratak mještana, a završila se u Odžaku gdje je odata počast svim braniocima 102. odžačke brigade.
Sport / Ostali sportovi | 12. 07. 2020. u 22:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Odžaku je u subotu održana 'Biciklijada sjećanja' u organizaciji društva ljubitelja prirode 'Lipa', Cvijet milosti iz Odžaka, a uz pomoć Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Vlade Županije Posavske, općine Odžak i vjerskih zajednica, priopćeno je iz agencije PR com.

To je sjećanje na dan kada je, navode, protjerano stanovništvo Odžaka 1992. godine, kada se promijenio život stanovnika ovog grada u Posavini i okolnim mjestima.

Biciklijada sjećanja je počela na skeli u Svilaju gdje je bio odlazak, ali i povratak mještana, a završila se u Odžaku gdje je odata počast svim braniteljima 102. odžačke brigade.

Foto: PR / Biciklijada u Odžaku

U biciklijadi je sudjelovalo više od 200 biciklista uzrasta od 7 do 77 godina i ona nije bila natjecateljskog karaktera.

Biciklijada je vožena novoizgrađenim dijelom autoputa koridora VC i prolazila je kraj mosta na rijeci Savi, koji je u potpunosti izgrađen, a u tijeku su radovi na graničnom prijelazu i carinskom terminalu koji bi trebali biti u funkciji krajem godine, priopćeno je iz PR com-a.

''Cilj biciklijade je razvijanje zdravog života i ujedno podsjećanje na dan kada smo morali napustiti svoj voljeni grad, te zahvaljujući jednoj maloj Skeli na Savi kod Svilaja izvući gotovo svo stanovništvo i spasiti se. Ujedno je to i podsjećanje na povratak istom tom Skelom u naš grad nakon Daytonskog mirovnog sporazuma'', rekao je Anes Osmanović, ministar prometa, veza, turizma i zaštite okoliša.

Kopirati
Drag cursor here to close