UFC 295

VIDEO | Veličanstvena UFC-ova priredba: Pereira i Aspinall novi prvaci

Tražio je Prochazka kutove iz kojih će napasti, no Pereira je već do polovice prve runde solidno oštetio lijevu nogu Prochazke.
Sport / Ostali sportovi | 12. 11. 2023. u 07:52 Bljesak.info/Fightsite.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednje vrijeme UFC-ova poluteška kategorija nikako ne može zadržati prvaka neki duži vremenski period. Još prošle godine, Jiri Prochazka se ozlijedio te je u dogovoru s UFC-om napustio pojas kako ne bi zadržavao kategoriju.

Nakon toga ju osvaja Jamahal Hill protiv Glovera Teixeire, da bi se onda i Hill teško ozlijedio. Titula u poluteškoj je onda doživjela istu sudbinu kao par mjeseci ranije, a već i par mjeseci ona stoji upražnjena.

Jiri Prochazka se vratio, a UFC mu je ispunio obećanje i odmah mu dao priliku da titulu ponovno osvoji. Alex Pereira je ranije ove godine svladao Jana Blachowicza u svom debiju u poluteškoj, a UFC mu je također odlučio dati priliku da napadne pojas i u ovoj kategoriji.

Prochazka otklonio sumnje: Nisam bio pri sebi

Krenuo je Jiri svojim poznatim neortodoksnim stilom prijetiti Perieri, dok je Pereira odlučio krenuti s "low kickovima". Jedan od njih je i poslao Jirija na pod u prve dvije minute, no nije se radilo o nokdaunu. Tražio je Prochazka kutove iz kojih će napasti, no Pereira je već do polovice prve runde solidno oštetio lijevu nogu Prochazke. Jiri je ušao u rušenje, doveo Pereiru do kaveza, a zatim ga dosta lagano i srušio. Držao je Alex giljotinu, no njome nije zaprijetio bivšem prvaku. Solidno se Pereira branio sleđa, a Prochazka ga je držao dolje i bacio nekoliko udaraca. Uspio se Pereira ustati u samom finišu runde.

Drugu rundu je Prochazka opet otvorio uz pritisak koji je Pereiru tjerao u nazad, no Pereira je to prepoznao i počeo je prijetiti snažnim udarcima. Pereirini "kickovi" su počeli igrati važnu ulogu, a nedugo zatim su se upustili u otvorenu razmjenu u kojoj su obojica dosta i primili i dali. Jiri ga je uzdrmao, no nedovoljno da ga ozbiljnije ugrozi. "Poatan" je radio "kickovima", a zatim je Jiri inicirao klinč na žici iako nije pokušao doći do rušenja. Pereira je iz kontre pogodio Prochazku koji je završio na podu, Pereira mu je došao u "mount" i bez da je zadao ijedan udarac, sudac je prekinuo meč.

"Prerani prekid", "Mi smo borci, pustite nas da se borimo", bili su samo neki od komentara nakon meča jer je na prvi pogled izgledalo kako je meč prerano prekinut, no sve sumnje otklonio je prizemljeni Čeh koji je u intervjuu nakon meča kazao kako nije bio pri sebi i da je sve regularno.

Vrhunski nokaut Toma Aspinalla

Nakon što je otkazana jedna od najvećih borbi u UFC-u, borba između Miočića i Jonesa, UFC je ekspresno pronašao zamjenu te je organizirana borba između Toma Aspinalla i Sergeija Pavlovicha.

Aspinall se ranije ove godine uspješno vratio pobjedom nad Marcinom Tyburom, sve to nakon teške ozljede koljena koju je doživio u Londonu nakon manje od minute meča s Blaydesom.

S druge strane, opasni ruski teškaš, Pavlovich, u meč je ušao s odličnim nizom od uzastopnih šest pobjeda. Apsolutno sve je ostvario nokautom, tako da je ovo bio veliki ispit za Aspinalla.

Krenuo se Aspinall odlično kretati, a borbu je otvorio snažnim "low kickom". Napadao je Pavlovich krošeima, a jednim ga je čak i čisto pogodio što je Tom itekako osjetio. Nastavio je Aspinall raditi "low kickovima", a zatim je čisto pogodio Pavlovicha s dva direkta i poslao ga na pod. Ruski teškaš je završio nokautiran, a Tom Aspinall je postao novim privremenim prvakom.

Andrade se vratila pobjedama

Što se ostatka glavnog dijela večeri tiče, otvorili su ga fenomenalni Diego Lopes i Pat Sabatini. Lopes je još jednom pokazao kako ga se s razlogom naziva velikom nadolazećom zvijezdom, a noćas se nije ni oznojio jer je Sabatinija vrlo brzo svladao tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Zatim su uslijedili Matt Frevola i Benoit Saint Denis, a i ovaj je meč završio jednako brzo kao i prethodni.

Saint Denis je Frevolu uhvatio "high kickom" u prvoj polovici prve runde te ga tako nokautirao.

Jessica Andrade se vratila pobjedama protiv Mackenzie Dern nokautom u drugoj rundi

Kopirati
Drag cursor here to close