Gaethje vs. Oliveira

VIDEO: UFC pripremio vrhunsku ''poslasticu'' za svibanj

Predvodit će ga borba za prvaka lake kategorije.
Sport / Ostali sportovi | 12. 04. 2022. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo dva dana nakon sjajne UFC 273 priredbe, promocija se okreće promidžbi sljedećeg PPV eventa. UFC 274 planiran je za 7. svibnja (peti mjesec), a predvodit će ga borba za prvaka lake kategorije.

Gaethje vs. Oliveira

Charles Oliveira drugu obranu pojasa tražit će protiv Justina Gaethjea, kojemu će ovo biti drugi pokušaj osvajanja UFC titule. Oliveira je pojas osvojio sredinom prošle godine nokautiravši Michaela Chandlera, a zatim je ''submissionom'' pobijedio Dustina Poiriera krajem godine. Osporavalo se Oliveiru kao nezasluženog prvaka, ali Brazilac godinama već samo šuti, naporno radi i pobjeđuje. Čak 10 pobjeda zaredom upisao je ''Do Bronx'' i Gaethjea čeka opako dobar protivnik.

Video: UFC 274: Oliveira vs Gaethje - RISE | Official Trailer

Gaethje je u desetom mjesecu 2020. godine imao priliku osvojiti pojas, ali Khabib Nurmagomedov lakoćom je odradio posao. Dagestanac je Justina prisilio na predaju početkom druge runde (''trokut gušenje''). Gaethje je nakon toga pobijedio Michaela Chandlera i vjerojatno najboljem meču 2021. godine, a time je ujedno izborio novu priliku za napasti titulu.

Namajunas vs. Esparza

U sunaslovnoj borbi večeri, Rose Namajunas branit će pojas prvakinje u slamka kategoriji. Protivnica će joj biti Carla Esparza. Radi se o svojevrsnom revanšu, a 2014. godine Esparza je slavila ''submissionom'' u trećoj rundi. Bio je to meč za inauguralnu prvakinju slamka kategorije.

Namajunas je u 15 proesionalnih nastupa upisala četiri poraza. One protiv Tecije Torres i Jessice Andrade je osvetila, a pobjeđivale su ju još Esparza i Karolina Kowalkiewicz. Poljakinja je daleko od napada na titulu i revanša s Namajunas, ali ''Thug Rose'' ima priliku nastavit sjajan niz u revanšima.

Što se Esparze tiče, bivša prvakinja u nizu je od pet uzastopnih pobjeda te je zaslužila novi napad na titulu. Može li ponoviti nastup iz 2014. godine, preostaje nam vidjeti.

Ferguson vs. Chandler

Jedna borba privlačit će jednako, ako ne i više pažnje od glavne i sunaslovne. Michael Chandler i Tony Ferguson obračunat će se u lakoj kategoriji. Oba borca u gubitničkim su nizovima. Chandler je izgubio u posljednja dva nastupa (Oliveira, Gaethje), a Ferguson je također gubio od istih boraca, ali pobijedio ga je i Beneil Dariush. Pobjeda je obojici imperativ, a poznavajući stilove borbe koje preferiraju obojica, pravi rat se sprema u ovo mmeču.

Mauricio ''Shogun'' Rua (vs. OSP), Donald Cerrone (vs. Joe Lauzon), Blagoy Ivanov (vs. Marcos Rogerio de Lima) samo neka su od imena koja upotpunjavaju sjajan program eventa koji će se održati u Phoenixu.

Kopirati
Drag cursor here to close