Legendarnih 500 milja

VIDEO: Ludnica u Indianapolisu, teška nesreća Kirkwooda, Newgarden slavio

"Svih ovih godina su me pitali kako nisam pobjedio na Indyju, gledali su na mene kao na nekog neuspješnog vozača. Ja sam znao da mogu pobjediti ovdje", govorio je Newgarden čija je prednost u odnosu na Ericssona bila 0.0974 sekundi.
Sport / Ostali sportovi | 29. 05. 2023. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josef Newgarden je napokon slavio u "svetom hramu", na stazi u Indianapolisu. Čekao je 11 godina i na kraju dočekao priliku u samom finišu. Nakon što je trka po treći put označena crvenom zastavom u posljednjih 16 krugova, Newgarden je pomjeren s četvrtog na drugo mjesto, iza Ericssona kojeg je uspio proći. Na kraju smo rasplet 107. utrke 500 milja Indianapolisa dobili u posljednjem krugu. Ericsson nije bio zadovoljan odlukom direkcije utrke, mišljenja je kako je sve trebalo završiti drugačije.

S druge strane, Newgarden je ispunio svoj san. Ovaj 32-godišnjak iz Nashvillea prvi je Amerikanac koji je osvojio Indy nakon Alexandera Rossija 2016.

"Svih ovih godina su me pitali kako nisam pobijedio na Indyju, gledali su na mene kao na nekog neuspješnog vozača. Ja sam znao da mogu pobijediti ovdje", govorio je Newgarden čija je prednost u odnosu na Ericssona bila 0.0974 sekundi.

Video: 500 milja Indianapolisa 

S obzirom na to da je staza u Indianapolisu jedna od opasnijih, da se razvijaju užasno velike brzine, nesreće su sastavni dio ove kultne utrke. Jednu je proživio Kyle Kirkwood u 185. krugu. Sve je krenulo od Felixa Rosenqvista koji udara u zid klizeći ispred Kylea Kirkwooda. Kirkwood je izgubio kontrolu i uletio u barijeru, prevrnuvši se naglavačke.

Stražnji lijevi dio je odletio i prešao preko ograde u zavoju broj dva, zbog čega je točak udario u branik automobila na parkiralištu. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a oba su vozača uspjela izvući iz vozila.

Video: Nesreća Kylea Kirkwooda
Kopirati
Drag cursor here to close