Pred 325.000 gledatelja

Šveđanin Ericsson pobjednik Indy 500

Ericsson je preuzeo vodstvo 18 krugova prije kraja i uspio ga zadržati nakon ponovnog starta dva kruga prije kraja, boreći se do posljednjeg metra s Patom O 'Wardom.
Sport / Ostali sportovi | 31. 05. 2022. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opet se nekako poklopilo. Europa i dobar dio svijeta su gledali utrku za VN Monaca, dok je par sati kasnije na red došla još jedna od tih kultnih, ona u Indinapolisu. Legendarnih 500 milja na ovalu.

500 milja Indianapolisa je američka automobilistička utrka koja se svake godine održava tijekom Memorial Day vikenda na autodromu Indianapolis Motor Speedway u Indianapolisu u Indiani.Često je nazivana "najvećim spektaklom u auto utrkama" (The Greatest Spectacle in Racing), a jedna je od najstarijih, i zajedno sa 24 sata Le Mansa i Velikom nagradom Monaka, jedna od tri najznačajnije automobilističke utrke u svijetu.

Hélio Castroneves, A.J.Foyt, Rick Mears i Al Unser su velikani automobilizma koji se mogu pohvaliti da su na ovoj stazi slavli četiri puta. Nakon ove posljednje, jedna europska zemlja se može pohvaliti svojim dostignućem.

Šveđanin Marcus Ericsson pobjednik je slavio na posljednjoj ispred Meksikanca Pata O'Warda, dok je treći bio Brazilac Tony Kanaan. Ovo je druga pobjeda nekog švedskog vozača na slavnoj američkoj utrci nakon Kennyja Bracka 1999. godine. Ericsson je preuzeo vodstvo 18 krugova prije kraja i uspio ga zadržati nakon ponovnog starta dva kruga prije kraja, boreći se do posljednjeg metra s Patom O 'Wardom. Šveđanin je inače član Chip Ganassi Racinga teama.

"Ne mogu vjerovati.Bilo je teško ponovno se fokusirati. Ali znao sam da je auto nevjerojatan i da dovoljno brz. Ali i dalje je bilo teško. Morao sam učiniti sve da ih zadržim, ali ne mogu vjerovati. Tako sam sretan. Moja obitelj, mama i tata i moj brat, moja djevojka, moj menadžer, svi su danas ovdje i ja sam pobijedio" dodao je u razgovoru za NBC Sports. Nedeljnu utrku, je posmatralo 325.000 gledatelja.

Video: 2022 RACE HIGHLIGHTS
Kopirati
Drag cursor here to close