Reportaža

VIDEO | Mostarski plivači: Borba za europsku normu

Posjetili smo trening Sveučilišnog plivačkog kluba Zrinjski Mostar i razgovarali sa trenerima.
Sport / Ostali sportovi | 27. 04. 2024. u 09:45 | M.Š. | Bljesak.info
Na treningu: Sveučilišni plivački klub Zrinjski

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Ivanković ima priliku da izbori nastup na Europskom prvenstvu u Litvi. Ivan je član Plivačkog kluba Zrinjski iz Mostara i nedostaju mu dvije desetinke da ispuni A reprezentativnu normu kako bi mogao otići na ovo prvenstvo u Litvu.

Kako nam je rekao njegov trener Marinko Ferenc, Ivan već ovaj vikend ima priliku na natjecanju u Banja Luci ispuniti normu. Trener misli kako bi Ivanov odlazak na ovo natjecanje puno utjecao na popularizaciju ovoga sporta kod mladih u Mostaru.

''U našem klubu postoji obuka neplivača, postoji obuka prve druge i treće godine plivanja u kojima se uče tehnike plivanja i imamo taj sportski pogon koji se sastoji od tri grupe. Od mlađih do ovih najstarijih. Uvjeti su takvi kakvi jesu. Bilo bi bolje da imamo 50metarski bazen. Hoće li se napraviti, neće li, to ćemo vidjeti. Uglavnom, koliko se može toliko se i radi. Imamo solidne rezultate'', rekao nam je između ostalog Marinko Ferenc.

U razgovoru sa trenerima ovoga plivačkog kluba doznali smo kako su započeli sa drugim ciklusom obuke neplivača u kojemu sudjeluje oko 60 djece. Nakon dva mjeseca u planu je treći ciklus. Osim ovoga, bave se korekcijom i usavršavanjem plivačke tehnike kako individualno tako i u grupama.

Petar Mandić, trener plivačkog kluba Zrinjski kaže kako se ovaj klub koristi 25 metarskim bazenom Sveučilišta u Mostaru. Peta kaže kako je ovo jedini zatvoreni bazen u Mostaru koji ima uvjete za trening jednoga plivačkog kluba.

Dodao je kako se zadnjih mjeseci radi na rekonstrukciji prostorija, svlačionica i tuševa. Zbog smanjenog kapaciteta bazena ograničeni su u radu.

Kopirati
Drag cursor here to close