Yastremska iz kvalifikacija među osam

VIDEO I Svitolina u suzama predala meč

Svitolina je bila favorit, ali protiv leđa, bolova nije mogla. Nakon samo tri gema je predala meč.
Sport / Ostali sportovi | 22. 01. 2024. u 11:20 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kod tenisačica dan nije mogao proći bez suza. Do osmine finala Elina Svitolina je izgubila samo 13 gemova. Igrala je odlično, a onda je došao meč protiv Čehinje Linde Noskove koja je u trećem kolu napravila najveću moguću senzaciju.

Svitolina je bila favorit, ali protiv leđa, bolova nije mogla. Nakon samo tri gema je predala meč. Pokušala je Svitolina, tražila medicinski time out, ali jednostavno nije išlo. Morala je napraviti ono što jako rijetko radi, predati meč.

Video: Noskova - Svitolina 

"Doživjela sam spazam, ili što je to već bilo, tijekom zadnja dva poena u prvom gemu. Bila je to jako oštra bol, nisam mogla ništa napraviti. Potpuno su mi se ukliještila leđa. Četvrto je kolo, normalno je da već osjećate ukočenost na nekim mjestima, ništa posebno. No ovo mi se još nikad nije dogodilo, došlo je niotkuda. Osjećala sam se kao da me netko upucao u leđa. Igrala sam dobre mečeve na ovom turniru, forma je bila dobra, zato je razočaranje veće. Pronaći neke pozitivne stvari u ovom trenutku je jako teško, ali mogu reći da sam uživala u mečevima prije ovog", istakla je u suzama Svitolina. Ukrajinka je dodala i samoj presici kako je bol i dalje prisutna, te kako mora biti jako oprezna prilikom dugog leta avionom.

Ako već u četvrtfinalu nije jedna Ukrajinka, jeste druga. I to ona koja se iz kvalifikacija probila. Dayana Yastremska, trenutačno 93. igračica svijeta se probila među osam najboljih preko iskusne povratnice Victore Azarenke, dvostruke osvajačice ovog turnira nakon dosta uzbuđenja.

Na ovom turniru je tako Ukrajinka eliminirala dvije Grand Slam pobjednice, prva kvalifikantica nakon Jelene Dokić 1999. godine. Sam meč je završen u dva seta, ali je lako mogao otići u treći ili čak na stranu Azarenke. U prvom setu je Yastremska ispustila 3-1, Azarenka je onda povela 5-3. U 12.gemu Ukrajinka je imala četiri break lopte, Azarenka dvije svoje set lopte. Na kraju je u tie breaku Yastremska bila bolja 8-6. U drugom je Azarenka vodila 3-0, izgubila je set 4-6 i meč.

"Ne osjećam se kao da sam u četvrtfinalu... mora biti tako posebno, ali čini mi se da sam upravo napravila mali dio onoga što sam morala. Imam iskustva igranja na Grand Slam turnirima, ali do sada nisam igrala ovako dobro. Malo je bilo nostalgije po izlasku na teren, prisjetila sam se meča iz 2019. godine protiv Serene Williams. Ovaj put sam sebi rekla: "Moraš pobijediti", pričala je nakon meča Yastremska.

Kopirati
Drag cursor here to close