Kad poraste temperatura

VIDEO I Senzacija, Yule nakon prve vožnje trideseti, na kraju pobjednik

Yule je startao prvi i njegovih 47.22 (samo druga vožnja), ukupnih 1:36.24 nitko nije mogao dostići. Ni oni koji su bili pa skoro dvije sekunde brži od njega u prvoj vožnji. Apsolutno nevjerojatno.
Sport / Ostali sportovi | 04. 02. 2024. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što znači nedostatak snijega, promjene u temperaturi između dvije utrke najbolje nam je pokazao slalom za skijaše koji su vozio u Chamonixu. Gledajući prvi slalom, na startu utrke imali smo četiri stupnja, u ciljnoj ravnini dva. Tri pol sata kasnije bilo je još toplije. Šest na startu, osam stupnjeva na cilju.

Možete pretpostaviti s kakvim problemima su se skijaši suočavali. Daniel Yule je startao kao peti i odradio je utrku u kojoj je već tada bio sporiji dvije sekunde (+1.93), u odnosu na vodećeg Clement Noela.

Švicarac je nekako ostao među prvih trideset i nitko, ali baš nitko nije mogao očekivati da će dogoditi ono što se dogodilo u drugoj vožnji. Drugu vožnju je uhvatio za svega pet stotinki u odnosu na Fabiana Ax Schwartza iz Švedske. Yule je startao prvi i njegovih 47.22 (samo druga vožnja), ukupnih 1:36.24 nitko nije mogao dostići. Ni oni koji su bili pa skoro dvije sekunde brži od njega u prvoj vožnji. Apsolutno nevjerojatno.

Video: Druga Vožnja Danela Yula 

"Već sam spakirao svoje torbe i bio sam spreman vratiti se u hotel, ali onda sam dobio priliku skijati drugu vožnju. Pomislio sam, 'OK, toplo je vrijeme, imaš savršenu stazu', pa bismo se možda mogli boriti za top 10 ili tako nešto, ali nisam ni sanjao o pobjedi. Nije bilo lako čekati toliko dugo u ciljnoj ravnini ali se isplatilo. Moram reći da sam imao veliku sreću što sam ostao 30. nakon prve vožnje, ali sam onda uspio odskijati nevjerojatnu drugu vožnju", rekao je Yule na kraju, kojem je ovo sedma pobjeda u Svjetskom kupu.

Njegov zemljak Loic Meillard je bio drugi s 16 stotinki zaostatka, dok na poprilično uništenoj stazi Clement Noel nije mogao bolje od trećeg mjesta s 18 stotinki zaostatka.

Dobru startnu poziciju u drugoj vožnji iskoristio je i hrvatski skijaš Samuel Kolega, koji je bio 20. nakon prvog laufa, ali je do kraja napredovao sve do sedmog mjesta. Time se potpuno približio svojem najboljem slalomskom rezultatu ove sezone. Početkom godine bio je šesti u Adelbodenu. Filip Zubčić je nakon prve vožnje bio na 22. mjestu, a utrku je završio 23. Čak 26 skijaša na kraju utrke bilo smješteno unutar jedne sekunde.

Kopirati
Drag cursor here to close