Napadači uhićeni

VIDEO I Pucnjava na paradi prvaka u Kansasu, jedna osoba ubijena

Dva napadača su otvorila vatru u "Union Stationu" oko 15:30 sati po lokalnom vremenu, u pucnjavi je ubijena Lisa Lopez-Galvan, DJ s lokalne radio stanice i voditelj emisije "Taste of Tejano".
Sport / Ostali sportovi | 15. 02. 2024. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova proslava prvaka na ulicama Kansasa nije mogla proći bez pucnjave. Dvojica napadača su otvorila vatru, okružena velikim brojem navijača. Jedna osoba je ubijena, 21 ranjena. Novinar televizije KCTV 5 se pripremao za uključenje uživo kada se začuo rafal.

U prvom trenutku ljudi su izgledali zbunjeno nakon čega je nastao kaos. Kamerman je pokušao pratiti upravo ljude koji su u panici krenuli da bježe, dok se izvještač samo naglasio:

"Nešto se izgleda dešava"

Dva napadača su otvorila vatru u "Union Stationu" oko 15:30 sati po lokalnom vremenu, u pucnjavi je ubijena Lisa Lopez-Galvan, DJ s lokalne radio stanice i voditelj emisije "Taste of Tejano". Također je potvrđena informacija kako je osam ranjenih osoba u teškom stanju, među kojima ima i djece.

Video: Pucnjava i kaos na ulicama Kansasa 

Iako su napadači bili naoružani, nekolicina prisutnih na pobjedničkoj paradi se dala u potjeru. Jednog od napadača su uspjeli stići i oboriti nakon čega je stigla i policija. Policija je nešto kasnije objavila informaciju kako su uhićena obojica napadača.

Video: Trenutak kada je zaustavljen jedan od napadača 
Kopirati
Drag cursor here to close