Jedan bi mogao pokrenuti istragu

VIDEO I Poljupci na sve strane, u Rusiji jedan izazvao dramu

Na utakmici turskog play offa između Eczacibasija i VakıfBanka, odbojkašice VakıfBanka su odlučile jedan poen proslaviti na poseban način. Slično kao i njihove kolegice u Rusiji.
Sport / Ostali sportovi | 16. 04. 2024. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 O poljupcima se piše na sve strane. Prvo je vijest došla iz Turske, pa onda iz Rusije. Radi se o odbojkašicama VakıfBanka iz Turske i Lokomotiva iz Kaliningrad.

Na utakmici turskog play offa između Eczacibasija i VakıfBanka, odbojkašice VakıfBanka su odlučile jedan poen proslaviti na poseban način. Radilo se o poljupcu Amerikanke Ali Frantti u suigračice Cansu Özbay.

Naravno da je snimak privukao veliku pažnju, dok je kod većine ostala dilema da li se radi ili ne o "spontanom" trenutku što se moglo vidjeti po reakcija ostalih igračica. Frantti se počela smijati, ostale igračice su ostale onako pomalo zatečene, dok je Özbay nestala iz kadra.

Video: Poljubac odbojkašica u Turskoj 

U Rusiji je jedan takav poljubac pokrenuo pravu lavinu. I tamo se igrao play off, u duelu su bile ekipe Dynama iz Moskve i Lokomotive iz Kaliningrada. U centru pažnje gostujuće igračice, Ebrar Karakurt i Yulia Brovkina. Ebrar je poljubila svoju suigračicu i podigla je u naručje. Igračice Lokomotive našle su pod pravom "paljbom" domaće javnosti. Čak su iz protivničkog kluba svoje suparnice optužili za "širenje LGBT propagande" i izrazili gađenje zbog toga.

"Na našu sramotu prikazuju se krupni kadrovi monstruoznih gesta koje imitiraju seksualni odnos igračica Lokomotiva iz Kalinjingrada. Istospolni poljupci u usne i druge gadosti usmjerene su prema protivničkim ekipama. Obitelji s djecom dolaze na utakmice, a one ovako uništavaju našu kulturu i moralne vrijednosti naše zemlje", priopćili su iz Dynama pa dodali:

"Što je najgore, ovakvo ponašanje odobravaju i suigračice koje su obučene na sotonistički način. Njih tri su čak i majke. Zamislite da vaša djeca budu u istoj svlačionici ili pod tušem s ovakvima. Želite li da ih ovakve dodiruju i da im nameću svoje vrijednosti? Sve je jasno iz fotografija."

U cijelu priču se umiješao i Savez koji je najavio istragu ako je Dynamo zatraži.

"Ova situacija nije prošla nezapaženo. Na kraju prvenstva imat ćemo sastanak disciplinske komisije i razmotriti nekoliko točaka. Ovaj incident će biti uključen ako dođe zahtjev za to", poručuju iz Saveza.

Ruski mediji pišu kako se ne nazire kraj ove priče. Rusija nikako nije zemlja u kojoj su demokracija i ljudska prava na visokoj razini. LGTB zajednica tamo nije prihvaćena, a svi pripadnici ove zajednice označeni su kao "sotonski", "bolesni" i slično pa je zato i ovaj poljubac potegnuo cijeli skandal.

Međutim, oni koji prate odbojku znaju da je Ebrar Karakurt od ranije bila na udaru medija zbog objava na društvenim mrežama. Posebno nakon što je prije nekoliko godina objavila sliku sa svojom djevojkom. Karakurt i Brovkina su i ranije znale na poseban način slaviti poene i pobjede.

Kopirati
Drag cursor here to close