Zamalo tragedija

VIDEO I Osuđeni sudionici tučnjave na rallyju u Hrvatskoj

Možemo biti sretni što imamo stotine tisuća ljudi, a jedan ili nijedan eksces, ali ne želimo takvo nešto vidjeti. Drugi put ćemo prekinuti brzinac ako će se nešto takvo dogoditi", izjavio je Daniel Šaškin.
Sport / Ostali sportovi | 24. 04. 2023. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mrlju na još jedno sjajno izdanje WRC-a Croatia stavili su gledatelji, neodgovorni koji su se potukli na stazi. Malo je nedostajalo da se dogodi i velika tragedija s obzirom da jedva izbjegli jureći auto jednog od vozača.

 

Proglašeni su krivima i svakome od trojice muškaraca određena je kazna od 760 eura plus dodatno po 20 eura sudskih troškova. Svi su hrvatski državljani, te su navodno ušli u sukob s Poljacima, vjerojatatno oko mjesta u publici. Poljake se smatra oštećenima u incidentu, no policija nema njihov identitet te ih ih sud vodi kao NN osobe.

Video: Kako je sve izgledalo 

Na teret im se stavlja kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za što su kažnjeni po 100 eura, te Zakona o sprješavanju nereda na sportskim natjecanjima za što su dobili 660 eura kazne. U kaznu im je uračunato vrijeme provedeno u policiji. Izrečena im je i "zaštitna mjera zabrane prisustvovanja rally utrkama WRC Croatia u trajanju od jedne godine s obveznim javljanjem u policijsku postaju",

Predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin je za HRT rekao zašto je izbio sukob.

"Naguravali su se za poziciju gdje će se sjediti. Tamo je ogroman skok i sve je više gledatelja tamo, bilo je osam naših redara i policajac. Podnesena je kaznena prijava. Možemo biti sretni što imamo stotine tisuća ljudi, a jedan ili nijedan eksces, ali ne želimo takvo nešto vidjeti. Drugi put ćemo prekinuti brzinac ako će se nešto takvo dogoditi", rekao je organizator.

Kopirati
Drag cursor here to close