Puno emocija

VIDEO I Evans pobjedu posvetio Craigu Breenu

"Nakon potpunog fokusa na vikend, ponovo razmišljamo o našem prijatelju koji nam nedostaje. To je nešto o čemu smo odmah počeli razmišljati o polasku u cilj"
Sport / Ostali sportovi | 24. 04. 2023. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vidjelo se na to vozačima. Posebno na onim koji su bili stvarno bliski prijatelji Craiga Breena. Vidjelo se u izjavama prije početka, tijekom rallyja, po završetku. Britanac Elfyn Evans koji je u Toyoti GR Yaris Rally1 slavio na trećem izdanju WRC Croatia Rallyja koji se boduje u poretku za Svjetsko prvenstvo, svoju pobjedu je posvetio upravo Breenu.

Velšanin je ne samo da je obranio prvo mjesto u posljednjoj etapi utrke, već je uspio u posljednja četiri brzinska ispita još malo i povećati svoju prednost u odnosu na prvog pratitelja Otta Tänaka. Estonac je na početku trećeg dana kasnio malo više od 25 sekundi za Evansom, dok je u završnom poretku pored Tänakova imena stajalo +27 sekundi.

Video: Posljednji dan rallyja u Hrvatskoj 

Za Elfyna Evansa, 34-godišnjaka kojem je ovo deseta sezona u WRC-u, ovo je šesta pobjeda u karijeri, ali prva nakon 18 mjeseci posta. Jer posljednji je puta na najvišoj stepenici postolja stajao još u listopadu 2021. godine, kada je slavio u Finskoj. Elfyn Evans pobjedu je posvetio obitelji poginulog vozača, svog kolege Craiga Breena.

"Sve ovo je sada čini se potpuno nevažno. To je krajnji zaključak. Očito smo jako dug vremena radili za ovo, ali iznenađujuće je koliko nam to u ovom trenutku malo znači. Nakon potpunog fokusa na vikend, ponovo razmišljamo o našem prijatelju koji nam nedostaje. To je nešto o čemu smo odmah počeli razmišljati o polasku u cilj", rekao je Evans odmah po završetku.

Poprilično razočaran je bio Thierry Neuville, vozač Hyundaija, timski kolega tragično preminulog
Breena.

Belgijanac je, naime, u subotu prijepodne skršio automobil izletjevši sa staze udarajući i u betonski šaht i u stablo, a sve to u trenutku dok je prilično sigurno držao lidersku poziciju na utrci.
"Razočaran sam zbog momčadi nakon svega što se zbilo. Težak trenutak, jer jako smo željeli pobjedu, htjeli smo učiniti Craiga ponosnim, ali propustili smo priliku" rekao je Neuville.

Kopirati
Drag cursor here to close