Kraj sezone

VIDEO I Lijepa Jutta se povlači, muči je ozljeda

"Ovo je moja posljednja utrka u sezoni, ne uživam više u ovome. Moj zglob, jednostavno propadam... Ne mogu ga držati, hodam na prstima ili sjedim. Uopće nije u dobrom stanju", napisala je Jutta.
Sport / Ostali sportovi | 31. 01. 2024. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obično se za pojedine sportaše i sportašice kaže da su kroz povijest mijenjali određeni sport. Naravno na određeni način. Rezultatima ili nekim drugim stvarima.

Definitivno se to može reći za Juttu Leerdam, brzoklizačicu iz Nizozemske. Juttina riznica medalja je izuzetno bogata, pet puta je osvajala zlata ne europskim prvenstvima, šest na svjetskim. Bilo da se radi o utrkama na 500, 1000 metara ili sprintu. U Pekingu je bila srebrna i to je ono što joj nedostaje, zlato sa Olimpijade.

Video: Jutta Leerdam 

Ipak, većina Juttu prepoznaju po fotografijama koje su godinama dostupne na internetu, za mnoge se radi o najljepšoj sportašici uopće. Leerdam svojem Instagram profilu pristupa vrlo ozbiljno, ima iza sebe vrhunsku produkciju, a sve to joj je omogućilo da osnuje i vlastitu klizačku ekipu nakon što je odbila neke unosne ponude od drugih ekipa. Ima bogate sponzorske ugovore, a svoje pratitelje oduševljava atraktivnim fotografijama s treninga, ali i iz izlazaka ili vježbanja u prirodi.

Prije dvije godine je javnost u Nizozemskoj bila šokirana nakon što je objavljena informacija da Jutta Leerdam i Koen Verweij višu nisu zajedno nakon šest godina. Par mjeseci kasnije Jutta se pohvalila fotografijama s influencerom i profesionalnim boksačem Jakeom Paulom (26).

Sada nam stiže nova informacija koja kaže kako se Jutta Leerdam povlači. Za sada čini se samo kada je u pitanju ova sezona. Ona je tu informaciju potvrdila nakon takmičenja u Salt Lake Cityju gdje je aktualna svjetska prvakinja na 1.000 metara završila tek na 11. mjestu

Video: Jutta Leerdam 

"Ovo je moja posljednja utrka u sezoni, ne uživam više u ovome. Moj zglob, jednostavno propadam... Ne mogu ga držati, hodam na prstima ili sjedim. Uopće nije u dobrom stanju. Ne mogu koristiti ni vlastitu snagu, takmičim se sa 60 posto. Ako pričam o tome, onda to postaje i mentalna stvar. Zato radije ne pričam previše, na sve gledam kao tjelesnu povredu", napisala je Jutta.

Kopirati
Drag cursor here to close