Hrgovića uskače?

VIDEO I Fury stradao u sparingu, ništa od meča protiv Usyka

"Apsolutno sam uništen nakon što sam se toliko dugo pripremao za ovu borbu i bio u izvrsnom stanju. Osjećam se loše zbog svih koji su uključeni u ovaj veliki događaj i marljivo ću raditi na pomaknutom datumu nakon što oko zacijeli", napisao je Fury.
Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2024. u 01:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toliko puta je borba bila najavljivana, pa otkazivana. Kada smo se polako počeli pripremati za veliki okršaj 17. veljače u Rijadu, opet ništa. Veliki i toliko očekivani okršaj Oleksandra Usyka i Tysona Furyja za ujedinjenje svih teškaških pojaseva - otkazan je.

Zbog ozljede koju je doživio Fury na posljednjem sparingu. U službenoj objavi Queensberry Promotionsa, menadžerske agencije Franka Warrena koja zastupa Furyja, piše:

"Posjekotina iznad Furyjeva desnog oka zahtijevala je hitnu medicinsku reakciju i značajno šivanje te će, očito, biti potrebno vrijeme kako bi zacijelila."

Sparing je Fury odrađivao s boksačem iz Hrvatske Agronom Smakićijem. Agron Smakići je profi bokser koji iza sebe ima 20 profi borbi i 18 pobjeda. Posljednja je bila prošle godine u Beču protiv Jozsefa Kormanyja. Smakići je krajem prošle jedno vrijeme trenirao i radio u pripremnom kampu Anthonyja Joshue za meč koji je Britanac imao protiv Otto Wallina.

S obzirom na to da je Smakići ljevak, dobio je ponudu Tysona Furyja. Na jednom od posljednjih sparinga, Fury ulazi u izmjenu, dobiva udarac nakon kojeg je uslijedio klinč. Sparing se prekida, Tyson odlazi prema kutu.

"Apsolutno sam uništen nakon što sam se toliko dugo pripremao za ovu borbu i bio u izvrsnom stanju. Osjećam se loše zbog svih koji su uključeni u ovaj veliki događaj i marljivo ću raditi na pomaknutom datumu nakon što oko zacijeli. Mogu se samo ispričati svima koji su pogođeni ovom situacijom, uključujući moj vlastiti tim, Usykov tim, borce na ‘undercardu‘, partnere i obožavatelje, kao i naše domaćine i moje prijatelje u Kraljevini Saudijskoj Arabiji", poručio je WBC-ov svjetski prvak u priopćenju

Video: Video sa sparinga 

Nakon što je boksačkim vodama procurila ova vijest, pojavila se i nova koja kaže kako se Usykov tim, nakon saznanja o Furyjevom povlačenju, okrenuo pregovorima za potencijalni meč s najboljim hrvatskim boksačem Filipom Hrgovićem. Hrgović je obavezni izazivač teške kategorije u verziji IBF.

Kopirati
Drag cursor here to close