Zanimljiv finiš etape

VIDEO I Etapa Toura završila na stazi Formule 1

Vodeći u žutoj majici ostaje Britanac Adam Yates koji ima šest sekundi prednosti ispred momčadskog kolege Slovenca Tadeja Pogačara i brata blizanca Simona Yatesa (Jayco-AlUla).
Sport / Ostali sportovi | 05. 07. 2023. u 00:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Staza Paul Armagnac u Nogaru je samo jedana u nizu koje smo polako zaboravili. Organizatori ovogodišnjeg Toura su se potrudili
da je barem za trenutak "aktiviraju". Barem za finiš četvrte etape koja se vozila od Daxa do Nogara duga 182 kilometra.

Većim dijelom nije etapa nije nudila uzbuđenja, biciklisti su bili u velikoj skupini, tražeći i loveći što bolje pozicije za sami sprint na kraju. Na kraju je drugi dan zaredom slavio Jasper Philipsen.

"Jako spora etapa, svi su čuvali snagu za ono što nas čeka sljedećih dana, za Pireneje, za planinske etape. Zadnjih 700 -800 metara sam izborio odličnu poziciju, moje noge su samo krenule i pratile momčadskog kolegu koji je krenuo u sprint. Mathie Van Der Poel me zapravo odveo do pobjede. Vidio sam da su oko mene počeli padati, došlo je do velikog sudara" pojasnio je Philipsen. Philipsen je slavio s vremenom 4 h 25:28, pobjedivši u završnom sprintu ispred Australca Caleba Ewana (Lotto Dstny) i Nijemca Phila Bauhausa (Team Bahrain Victorious)

Video: Četvrta etapa 

Naravno u situaciji kada je velika gužva, za očekivati je padove i sudare. Bilo je ih je u finišu ove etape, ali čini se bez težih posljedica. Mark Cavendish jurio je rekord. Trenutno na Tour de Franceu ima 34 etapne pobjede, kao i Eddy Merckx, a s još jednom bio bi usamljen na toj listi. U četvrtoj etapi je bio na kraju peti.

Vodeći u žutoj majici ostaje Britanac Adam Yates koji ima šest sekundi prednosti ispred momčadskog kolege Slovenca Tadeja Pogačara i brata blizanca Simona Yatesa (Jayco-AlUla).
Prva pirinejska etapa ovogodišnjeg Toura vozit će se u srijedu. Ruta između Paua i Larunsa bit će duga 162,7 km.

Kopirati
Drag cursor here to close