Slavlje Francuza

Victor Lafay prvi prošao ciljem u drugoj etapi Toura

Trijumf Lafaya prva je etapna pobjeda za momčad Cofidisa na "Touru", na kojemu redovito nastupa, nakon čak 15 godina.
Sport / Ostali sportovi | 03. 07. 2023. u 00:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuz Victor Lafay (Cofidis) pobjednik je druge etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke "Tour de France" vožene od Vitorije do San Sebastiana u Baskiji u dužini od 209 kilometara, dok je Britanac Adam Yates (UAE Emirates) zadržao vodstvo u ukupnom poretku.

Pobjednik druge etape, koja je čitavim svojim tijekom vožena po Baskiji te je bila najduža na ovogodišnjem "Touru", odlučen je u završnom kilometru. Točno 1000 metara prije cilja Lafay se uspio izdvojiti iz vodeće skupine, stvoriti 50-ak metara prednosti i uspio odoljeti završnom naletu favorita koje su predvodili Belgijanac Wout Van Aert (Lotto-Jumbo) i Slovenac Tadej Pogačar (UAE Emirates), koji su zauzeli drugo, odnosno treće mjesto.

Trijumf Lafaya prva je etapna pobjeda za momčad Cofidisa na "Touru", na kojemu redovito nastupa, nakon čak 15 godina.

"Na 400 metara prije cilja sam imao lijepu prednost, bilo je to sjajno, samo sam jurio da što prije stignem do cilja. Imao sam jako visok puls na brdu, ali i tamo sam se dobro osjećao kao i jučer. Mislio sam da bih možda i napao na posljednjem usponu, ali čekao sam pravi trenutak i ispostavilo se da je to bilo dobro. Dao sam sve od sebe, ovo je ludo, imam etapnu pobjedu. I jučer mi je išlo dobro, bio sam dobar na usponu, čak sam i napao, osjećao se dobro, ali posljednji kilometar nisam imao snage za sprint. Da je bilo kao danas, tko zna, možda bih pobijedio i na prvoj etapi", dodao je Victor Lafay. U ukupnom redoslijedu vodeći Adam Yates sada ima šest sekundi bolje vrijeme od drugog Pogačara i trećeg brata blizanca Simona Yatesa (Jayco-AlUla).

Kopirati
Drag cursor here to close