Garancija rezultata i uspjeha

VIDEO I Atletska staza kao zalog za budućnost mostarske atletike

Potencijala ima, mladih atletičara, atletičarki također, trenera, potrebno je samo malo više volje i "sluha" onih kojih mogu pomoći.
Sport / Ostali sportovi | 16. 03. 2024. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su kolektivni sportovi ili sportovi s loptom godinama daleko najveći mamac za mlade i najmlađe, posljednjih godina se slika poprilično mijenja u Mostaru.

Borilački sportovi su tu, plivanje, gimnastika, ali i atletika. Atletika koja nije bez razloga zaradila epitet "kraljice sportova".

U poprilično skromnim uvjetima Mostar trenutačno ima jednu Anu Doroteu Markić (HAK Zrinjski) državnu prvakinju u troskoku, reprezentativku s iskustvom nastup na međunarodnim takmičenjima, europskim prvenstvima. Potencijala ima, mladih atletičara, atletičarki također, trenera, potrebno je samo malo više volje i "sluha" onih kojih mogu pomoći. 

Posljednjih godina je tu i Škola atletike Mostar. S ciljem okupljanja mladih od 3 do 15 godina, ali popularizacijom atletike kao bazičnog sporta u gradu Mostaru.

Priču je pokrenuo profesora sporta i zdravlja na Nastavničkom fakultetu – odsjek Sport i zdravlje, Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, Armin Duzić.

Priču koja traje i koja bi iz jedne škole mogla prerasti u klasični, pravi atletski klub. Želje i volje za radom ima, mladi članovi ove škole su na Europskim atletskim igrama mladih pokazali svoj potencijal. Ostaje pitanje kako mlade zadržati u sportu kao što je atletika

Video: Armin Duzić ŠA Mostar 

Najavljena jeste adaptacija sportskog terena i atletske staze, te izgradnja novog objekta koji bi trebao sadržavati sve sadržaje neophodne sportskim klubovima i udruženjima na prostoru Sjevernog logora, što je svakako jedan od preduvjeta. Nadati se da najavljena adaptacija neće ostati samo u najavi. 

Kopirati
Drag cursor here to close