Fedorov učenik

VIDEO | Delija poražen tehničkim nokautom: Pogledajte tešku kombinaciju Rusa

Godinu dana mlađi ruski borac, učenik legendarnog Fedora Emelianenka, do pobjede je stigao tehničkim nokautom.
Sport / Ostali sportovi | 05. 04. 2024. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski MMA borac Ante Delija poražen je u prvoj rundi prve borbe ovosezonskog PFL-ovog turnira. Bolji od 33-godišnjeg Dubrovčanina bio je Valentin Moldavski, nekadašnji privremeni prvak Bellatorove teške kategorije. Godinu dana mlađi ruski borac, učenik legendarnog Fedora Emelianenka, do pobjede je stigao tehničkim nokautom.

Delija je dobro otvorio borbu i pogodio nekoliko udaraca s distance, a do preokreta je došlo nakon boksačke razmjene, prije koje je Moldavski low kickom pogodio hrvatskog teškaša. Delija se poslije te razmjene uhvatio za prepone i do kraja borbe izgledao puno pasivnije.

Nakon što je primio nekoliko udaraca, sudac je prekinuo borbu. Poslije borbe otkriveno je da je Delija pretrpio ozljedu prepone, zbog koje se i počeo povlačiti u meču i izgledati daleko bezopasnije nego na početku.

Rus je za svoju pobjedu dobio šest bodova i vodeći je na ljestvici deset boraca. Delija pred drugi turnir zauzima posljednje mjesto.

Hrvatskom MMA borcu, podsjetimo, ovo je bio četvrti nastup u PFL sezoni. Prije dvije godine ga je osvojio i zaradio nagradu od milijun dolara. Do finala je tada stigao slavljima nad Scheffelom (tehnički nokaut), Sheltonom Gravesom (odluka sudaca) i Renanom Ferreirom (nokaut), a u finalu se ponovno borio s Brazilcem Matheusom Scheffelom i pobijedio ga tehničkim nokautom u prvoj rundi, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close