VN Bahreina

Verstappenu pole na startu sezone

Svjetski prvak je u trećem dijelu kvalifikacija postavio vrijeme 1:29.421 koje je naknadno popravio na 1:29.179 za ukupno 33. pole position u Formuli 1.
Sport / Ostali sportovi | 01. 03. 2024. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvorena je nova sezona u Formuli 1. Koja bi samo nekim čudom mogla biti drugačija od prošle. Teško je pronaći bilo kakav razlog. Možda se eventualno dogodi neka greška Verstappena, možda Nizozemac doživi neku ozljedu, nesreću, ipak je to Formula 1, ali treba biti realan.

U Bahrainu su prve kvalifikacije pripale naravno Verstappenu dok je Charles Leclerc završio drugi za Ferrari s dvije desetinke zaostatka. Svjetski prvak je u trećem dijelu kvalifikacija postavio vrijeme 1:29.421 koje je naknadno popravio na 1:29.179 za ukupno 33. pole position u Formuli 1.

Sada je Max u društvu Jimija Clarka i Alaina Prosta. Vettel je prvi sljedeći, ali Seb ima na kontu 57 pole positiona. Treće mjesto s tri desetinke zaostatka zauzeo je George Russell dok su se uza njega posložili Carlos Sainz, Sergio Perez i Fernando Alonso.

Četvrti red je rezerviran za vozače McLarena Landa Norrisa i Oscara Piastrija, dok su posljednja dva mjesta u TOP 10 društvu zauzeli Lewis Hamilton i Nico Hülkenberg. Pierre Gasly i njegov timski kolega Esteban Ocon nisu prošli prvi krug, baš kao ni Valtteri Bottas odnosno Zhou Guanyu.

Tu je bio i jedan Williams, onaj Logana Sargeanta. Njima su se priključili nakon Q2 Yuki Tsunoda, Lance Stroll, Alexander Albon, Daniel Ricciardo i Kevin Magnussen. Utrka za Veliku nagradu Bahreina počinje sutra u 16 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close