Za pravo preticanje nikad nije kasno

Verstappen u završnici ispred Leclerca

Sport / Ostali sportovi | 23. 04. 2022. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Max Verstappen pobjednik je današnje sprint utrke u Imoli čime je osigurao pole position pred sutrašnju utrku. Aktualni svjetski prvak je u samoj završnici, u pretposljednjem krugu prestigao Charlesa Leclerc na razočarenje velikog broja navijača Ferrarija.

Leclerc je odlično startao i ubrzo prestigao Verstappena koji se uspio obraniti od Norrisa, dok je iza njihov leđa jedan od rijetkih na medium gumama, Kevin Magnussen držao četvrto mjesto. Kako je došlo do kontakta Gaslyja i Zhoua u zavoju Piratella, sprint je usporio Safety Car.

U nastavku je Verstappen pritiskao Leclerca, spustio je zaostatak na manje od sekunde u 17. krugu, što je naplatio nešto kasnije. U pretposljednjem krugu s vanjske strane prvoga zavoja je Nizozemac prošao vodećeg u prvenstvu. Leclerc je završio drugi, a treći je bio Perez koji je napredovao sa sedmoga mjesta na startu sprinta uz najbrži krug. Sainz se uspio oporaviti nakon loših kvalifikacija, pa je na kraju četvrti, što je veliki napredak za šest mjesta.

Norris i Ricciardo završili su peti i šesti za McLaren ispred Bottasa u Alfa Romeu koji je prestigao Magnussena u duelu za sedmo mjesto. Magnussen je na osmom mjestu osvojio posljednji bod na današnjem sprintu ispred Alonsao koji je izgubio četiri pozicije i završio deveti ispred Schumachera u Haasu.

Ipak, za momčad Haasa je svakako ohrabrujuće da ima na kraju dva vozača među prvih deset. George Russell je ostao jedanaesti, Lewis Hamilton je tek 14.

Kopirati
Drag cursor here to close