Na stazi ništa novo

Verstappen bez problema do novog pole positiona

Verstappen je jedini uspio spustiti najbolje vrijeme ispod 1:16 i osvojio drugi uzastopni pole position u Australiji, ukupno 35. u karijeri.
Sport / Ostali sportovi | 23. 03. 2024. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Max Verstappen nastavlja po svom. U kvalifikacijama za VN Australije u Albert Parku, Nizozemac je bio najbrži ispred Carlosa Sainza i Sergia Pereza. U trećoj rundi kvalifikacija Verstappen je bio tri desetinke sekunde ispred Sainza i Leclerca, međutim tih 1:16.048 je svjetski prvak dodatno popravio.

Minutu i pol prije kraja Verstappen je napravio krug 1:15.915, što je bilo dovoljno da iza sebe zadrži Sainza i Pereza. Verstappen je jedini uspio spustiti najbolje vrijeme ispod 1:16 za svoj drugi uzastopni pole position u Australiji, ukupno 35. u karijeri. Carlos Sainz je zaostao 0.270 sekunde kao drugi, Sergio Perez je bio treći (+0.359).

Lando Norris napravio je krug za četvrto mjesto, a Charles Leclerc je bio relativno spor u tom zadnjem pokušaju pa je u posljednjem sektoru produžio u garažu. Fernando Alonso je izgubio kontrolu bolida u svojem brzom krugu na ulasku u šesti zavoj te je prošao preko šljunka, pa je i on napravio što i Leclerc.

Drugi vozač McLarena, Piastri je završi šesti u drugom McLarenu. Russell je bio brži vozač Mercedesa na sedmom mjestu, s velikih 0.8 s zaostatka za najbržim Verstappenom, ispred Tsunode i Strolla.

Kao što je poznato, u ove kvalifikacije je krenulo 19 vozača, s obzirom na to da je Williams odlučio kako će Logan Sargeant prepustiti svoje mjesto Alexu Albonu, točnije bolid,  nakon što je svoj Albon uništio dan ranije. Ekipa Williamsa je u takvoj situaciji da jednostavno nisu imali rezervni bolid za ostatak vikenda. U prvoj rundi smo imali samo četiri bolida u zoni ispadanja nakon prve runde.

Najsporije vrijeme je postavio Guanyu Zhou koji se požalio na oštećenje bolida, a u zoni ispadanja su još završili Nico Hülkenberg i Pierre Gasly. Lewis Hamilton nije preživio drugu rundu, za razliku od Tsunode i Russella. Uz Hamiltona, ispali su još Alex Albon, Valtteri Bottas, Kevin Magnussen i Esteban Ocon.

Kopirati
Drag cursor here to close