Sjajani rezultati

Veoma uspješna 2023. godina za mostarsku Neretvu

Judo Klub Neretva osvojio je ukupno 21 državnu medalju, kako na prvenstvima BiH u borbama, tako i na prvenstvima BiH u katama.
Sport / Ostali sportovi | 18. 01. 2024. u 17:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judo klub Neretva iz Mostara već tradicionalno svake godine organizira Izbor najuspješnijih članova kluba sa prigodnim nagradama i skromnom proslavom svih sjajnih rezultata, pa tako i ove protekle 2023.godine koja je bila zaista uspješna.

Judo Klub Neretva osvojio je ukupno 21 državnu medalju, kako na prvenstvima BiH u borbama, tako i na prvenstvima BiH u katama. To očito nije spriječilo mlade galebove Neretve, da se pokažu i dokažu, pa čak i obrane titule iz 2022. godine, za treće najbolje juniore BiH. Pored svih ovih uspjeha, trener mostarske Neretve g.Majo Ćeško primio je i priznanje za izuzetan doprinos u radu najstarijeg kluba u Hercegovini (JK Hercegovac) i širenje judo sporta u gradu Mostaru.

Državne medalje za 2023 godinu osvojili su: Jelena Ćeško, Antonio Aničić, Dragan-Paol Senkić (3), Adnan Demirović, Domagoj Jozeljić (3), Srđan Ajvaz (3), Ivan Jurić, Mateo Puljić, Josip Previšić (2), Karlo Kljajo, Dani Hadžić, Josip Ćavar, Gabrijela Previšić i Rino Vrljić. Pored ovog sjajnog uspjeha, ekipa (borbe) juniora (U21 ) osvojila je treće mjesto u BiH u ukupnom plasmanu svih klubova koji su nastupili na DP.

Mostarska Neretva bila je domaćin u 2023. godini 1. Državnog kata prvenstva BiH, zatim 1. EJU Kata seminara na kojem su polagali prvi nacionalni kata suci, te organizator 1. EJU Dječjeg Kata Festivala koji je okupio preko 30 djevojčica i dječaka od 5 do 12 godina iz cijele BiH. Na Državnom kata prvenstvu klub je imao najuspješniju ekipu uzrasta mlađih kadeta U13, uzrasta kadeta U18 i uzrasta juniora U23, te su proglašeni za najuspješniju ekipu prvenstva BiH. Članovi mostarske Neretve postali su prvaci Europe u ENBU (SLO) judo te nastup na Svjetskom kata prvenstvu u Abu Dhabiju (UAE) osvojili sjajno 9. mjesto.

U izboru najuspješnijih članova JK Neretva "Najbolji među najboljima" nagrade su uručene po uzrasnim kategorijama: Za najuspješniju st.djevojčicu proglašena je Jelena Ćeško, dok je nagradu za najuspješnijeg st.dječaka dobio Antonio Aničić. Za najuspješniju ml.kadetkinju proglašena je Nina Vukičević, dok je nagradu za najuspješnijeg ml.kadeta dobio Ivano Doko. Za najuspješnijeg kadeta proglašen je Dragan-Paol Senkić. Za najuspješnijeg juniora proglašen je Adnan Demirović, dok je za najuspješnijeg seniora proglašen Srđan Ajvaz.

Klub je nagradio i sve druge članove kluba posebnim nagradama „Jer Vrijediš“ koji su se istakli po svome radu, učenju, zalaganju na treninzima i redovitim dolascima na treninge.

Klub je također u 2023. godini dobio nove majstore. Ukupno je bilo prijavljeno 4 kandidata, koji su uvježbavanjem Nage no Kata, stekli sve uvijete i pravo na polaganje za 1 DAN. Nakon što su pojedinačno prezentirali katu, pokazali znanje članovi ovoga kluba uspješno su položili za svoje judo pojaseve. Novi majstori kluba 1 DAN postali su: Sergej Jarendić, Adnan Demirović, Domagoj Jozeljić i Josip Previšić. Kandidati za 2 DAN polagali su ispred HJS u Rijeci nekoliko mjeseci prije te uspješno položili, a to su Ivan Jurić i Srđan Ajvaz.

Ovom prilikom želimo čestitati svim članovima JK Neretva i njihovim trenerima na sjajnim sportskim uspjesima, a u 2024. godini želimo im mnogo zdravlja, dobrih ocjena u školama i na fakultetima, mnogo novih sportskih dostignuća, a ostalima poručujemo da pomognu ovaj sportski kolektiv koji u naš grad, u našu domovinu donosi samo dobre, hvale vrijdne i sretne vijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close