JK Neretva

Veliki uspjeh mostarske judašice: Vukoja treća na Balkanu

Članica reprezentacije BiH, Vesna Vukoja je bila jedina predstavnica JK „Neretva“ iz Mostara, ali na kraju i jedina iz Mostara koja je donijela odličje sa Balkanskog prvenstva.
Sport / Ostali sportovi | 04. 06. 2018. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: JK Neretva / Vesna Vukoja je osvojila medalju

Proteklog vikenda grad Bihać je bio domaćin Balkanskog prvenstva za kadete i kadetkinje, uzrast do 18 godina. Na prvenstvu Balkana pravo nastupa su imali svi natjecatelji koji su na prethodno održanom državnom prvenstvu BiH osigurali prvo i drugo mjesto po kategoriji. Zemlje koje inače sudjeluju na Balkanskim prvenstvima su MNE, GRE, BUL, BiH, ROU, TUR, CYP, KOS, MKD, ALB.

Članica reprezentacije BiH, Vesna Vukoja je bila jedina predstavnica JK „Neretva“ iz Mostara, ali na kraju i jedina iz Mostara koja je donijela odličje sa Balkanskog prvenstva.

Podsjetimo kako je Vukoja u ovoj godini postala prvakinja Bosne i Hercegovine za kadetkinje, a potom i prvakinja Bosne i Hercegovine za juniorke.

Na red je došlo i Balkansko prvenstvo za kadetkinje gdje je Vesna sa samo jednim porazom uspjela doći do brončanog odličja. Vukoja je u prvom kolu bila slobodna da bi je u drugom kolu dočekala reprezentativka Rumunjske, Bianca Prodan u kojoj je na samom početku borbe Vukoja bila u prednosti i imala tri-četiri napada ali koja nisu bila dovoljna za neki bod. 

U nastavku borbe Prodan dobiva bodove (wazari) i nastavlja držanje u zahvatu te mostarska judašica gubi borbu. U repasažnoj borbi Vukoja za protivnicu dobiva reprezentativku Bugarske, Irinu Zhelezarsku, koju vrlo brzo dobiva na najveće moguće bodove (ippon). Borba za treće mjesto je bila dosta neizvjesna jer je Vukoja dobila za protivnicu, Katerinu Doychevu također reprezentativku Bugarske, koja je isto izgubila od finalistice kao i Vukoja.

Vukoja je stalno bila aktivna, no međutim u Bugarska predstavnica je također imala veliku želju da uzme medalju. U regularnom djelu borbe bile su izjednačene, a u zlatnom bodu Vukoja baca protivnicu na wazari i time automatski borbu privodi kraju i zasluženo osvaja balkansko odličje i dobiva titulu treće na Balkanu.

''Mišljenja sam da je Vukoja odradila ovaj turnir najbolje što je mogla, iako ne spremna jer je baš u vrijeme priprema uhvatila prehlada i nije imala dovoljno vremena za treninge. Svojom željom za pobjedom, samouvjerenošću, entuzijazmom Vukoja je pokazala da se može nositi sa svima u svome uzrastu i onda kada nije dovoljno spremna. Ona je jednostavno rođena za pobjedu'', ističe njen trener Majo Ćeško.

Vukoju  uskoro očekuje Europsko prvenstvo za kadete i kadetkinje koje se održava od 28.06. do 01.07. 2018. u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close