Judo

JK Neretva: Početak sezone sa šest medalja na Zagreb Open 2018.

Pored jako dobre konkurencije 'Galebovi' su uspjeli da se izbore za svoje mjesto na pobjedničkom postolju.
Sport / Ostali sportovi | 23. 01. 2018. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski judaši novu sezonu započeli su sa natjecanjem u Hrvatskoj metropoli gdje su nastupili zajedno sa judašima iz deset europskih zemalja i to iz CRO, UKR, SRB, POL, SLO, AUT, ITA, BiH, SVK i GER  na Zagreb Openu 2018. Na turniru je sudjelovalo preko 550 natjecatelja iz 61 kluba.

Pored jako dobre konkurencije 'Galebovi' su uspjeli da se izbore za svoje mjesto na pobjedničkom postolju.

Prvi na tatami je izašao Rino Vrljić -42 kg (U12) koji je započeo svoju sezonu sa pobjedom u prvoj borbi protiv Stilinović Marina (CRO). Nakon toga u drugom kolu ga dočekuje, Đurđević Adrian (BiH) kojeg Vrljić također dobiva na zahvat osai-komi. U trećem kolu u u borbi za ulazak u finale za protivnika ima Koncilij Dana (CRO) kojeg dobiva vrlo brzo. U finalnoj borbi gubi 15 sekundi prije kraja borbe od Vrbanović Mateja (CRO) na wazari.   Vrljić se okušao i u starijem uzrastu, dječaka do 14 godina, gdje je sa sjajne dvije pobjede nad Akhiyadov Davidom (AUT) i Ivošević Matejom (CRO) osvojio sjajno treće mjesto.

Drugi predstavnik 'Neretve', Karlo Križanac -66 kg (U14) odličnim nastupom je pokazao kako opet dominira u svome uzrastu iako je promijenio kategoriju. On je sa četiri pobjede nad Filipović Andrijom (CRO), Bašić Leon (CRO), Višnjei Veljko (SRB) i u finalu protiv Juras Frana (CRO) osvojio zlatnu medalju.

U uzrastu kadeta, klub je imao jednog predstavnika, Srđan Ajvaz -81 kg (U18) koji je imao dobar nastup osvojivši brončanu medalju sa samo jednim porazom koji ga je odvojio od finala. Ajvaz je imao dvije pobjede nad Jovović Ivanom (CRO) i Mjertan Filipom, zatim poraz u polufinalu od Copić Ivana (CRO). A u borbi za medalju, sjajnim ippon-om pobjeđuje Amsal Šorliju (BiH).

Osvojene medalje:

Zlatna medalja
Karlo Križanac -66 kg (U14)

Srebrena medalja
Rino Vrljić -42 kg (U12)

Brončane medalje
Rino Vrljić -42 kg (U14)
Stjepan Salmanić -46 kg (U14)
Hrvoje Knezović -60 kg (U14)
Srđan Ajvaz -81 kg (U18)

Nastup su još zabilježili, Josip Previšić -60 kg (U16), Ivan Jurić -66 kg (SEN) i Mateo Puljić -73 kg (SEN), ali ovaj put nisu imali sreće da dođu do pobjedničkog postolja.

Kopirati
Drag cursor here to close