5.

Veležov miting je postao tradicija – Prijave već stižu

Ovogodišnje izdanje Veležovog mitinga će biti drugo po redu koje će biti održano u Mostaru.
Sport / Ostali sportovi | 07. 02. 2023. u 08:45 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plivački klub „Velež“ će u subotu, 11. veljače 2023. godine, organizirati peti po redu međunarodni plivački miting „V Velež Cup“ na bazenu Fakulteta prirodnoslovno-matematičkih i odgojnih nauka u Mostaru.

Na mitingu se očekuje veliki broj klubova i takmičara iz Bosne i Hercegovine, ali i šire, a prve prijave su već počele da stižu. Rok za prijave je otvoren do 8. veljače.

Velež je tradiciju organiziranja plivačkih mitinga započeo u februaru 2018. godine. Februar je simbolično izabran radi važnosti tog mjeseca u historiji našeg grada. Prva tri izdanja su, zbog neadekvatnih uvjeta u Mostaru, organizirana na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu. Međutim, organizacija je bila na visokom nivou, a dokaz tome je i posjećenost,
odnosno broj takmičara koji su sudjelovali.

Ovogodišnje izdanje Veležovog mitinga će biti drugo po redu koje će biti održano u Mostaru. PK Velež je jedan od najstarijih plivačkih kolektiva u Bosni i Hercegovini te kao takav stekao je popularnost među ljudima iz različitih industrija koji su odlučili sponzorirati V Velež Cup.

U prilog tome ide i veliki broj polaznika Škole plivanja koji je u protekle 22 godine, koliko Velež postoji nakon reaktivacije, prošao kroz naš Klub. Mnogi od njih su postali državni prvaci, rekorderi i reprezentativci, a nikad nije kasno da to postanete Vi ili Vaše dijete.

Upis u našu Školu plivanja je otvoren te pozivamo sve starosne kategorije da nam se priključe i postanu dio naše porodice.

Sve informacije o aktivnostima u Klubu i Školi plivanja možete pronaći na web stranici pkvelez.ba, Facebook profilu PK Velež Mostar, Instagram profilu pk_velez, te putem mail adrese [email protected] i telefonskim
putem na broj +387 61 528 298.

Sponzori mitinga su: Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Sportski savez Grada Mostara, Fakultet prirodnoslovno-matematičkih i odgojnih nauka, BH Telecom, Vodovod Mostar, Smed Engineering, Medical, Eurosan, Libela Mostar, Citta Vecchia apartmani, restoran Hindin Han, Staklorad, Bosnalijek, Frigoterm, Mega Solution, Mlini, Mo-Stars

Medijski partneri mitinga su: bljesak.info, mostarski.ba, hercegovina.info, vijesti.ba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close