3. ''Velež Cup''

Velež na svom plivačkom mitingu u Sarajevu osvojio 19 medalja

U Mostar se Velež vratio s 18 osvojenih medalja, od čega je sedam zlatnih, šest srebrnih i pet brončanih medalja.
Sport / Ostali sportovi | 09. 02. 2020. u 07:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon višemjesečnih priprema, dogovora, čekanja i ogromnog truda završen je 3. Međunarodni plivački miting 'III Velež Cup'. Treći po redu, ali definitivno prvi po kvaliteti i atmosferi održan je protekle subote na Olimpijskom bazenu 'Otoka' u Sarajevu. U ovaj projekat su izravno i neizravno bile uključene osobe koje vole sport, zdravlje, mlađu i stariju raju i dobru zabavu.

Ovaj miting upotpunilo je gostovanje dragih prijatelja iz Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama 'Los Rosales' kojima se organizatori ovim putem još jednom zahvaljuju na velikoj podršci. Velike pohvale idu i jednoj od najhrabrijih i najborbenijih ekipa u državi. Plivači Plivačkog kluba 'Spid' su ovaj miting učinili još ljepšim.

Na mitingu je sudjelovalo 20 klubova sa prostora Srbije i Bosne i Hercegovine. U konkurenciji od preko 270 plivača, Plivački klub 'Velež' su predstavljala 34 plivača.

Haris Nuspahić, Elma Mujan, Tarik Kreso, Vedran Kisić, Benjamin Muratović, Sarrah Nuspahić, Ali Repeša, Mia Ćorić, Adel Grebović, Bakir Bajgorić, Meris Jašari, Lana Janković, Danin Bećirović, Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Omar Dušić, Timam Ramić, Majda Spahić, Džana Bajgorić, Jasmin Bratić, Džana Žmiro, Daris Ćumurija, Tarik Kadribegović, Melisa Mujan, Omer Popovac, Emin Repeša, Adin Maslo, Aris Tanović, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Edis Pandur i Lana Zlomušica su ispoštovali ono što su se dogovorili sa trenerima i veoma uspješno predstavili sebe i svoj Klub velikom broju roditelja i prijatelja koji su prisustvovali samom mitingu.

"U Mostar smo se vratili sa 19 osvojenih medalja, od čega je osam zlatnih, šest srebrnih i pet brončanih medalja. Elma Mujan (2002.) je osvojila zlatnu medalju u disciplini 50 metara slobodno u kategoriji plivača sa posebnim potrebama.

Danis Alikalfić (2006.) je nastavio gdje je stao i prošle godine. Protekle subote je u četiri otplivane discipline osvojio četiri zlatne medalje. Takav učinak je bio dovoljan za sjajno drugo mjesto u ukupnom zbiru bodova u svojoj kategoriji. Danis je bio najbolji u disciplinama 50 i 100 metara prsno te 50 i 100 metara leđno.

Odličan rezultat postigao je i Adnan Žmiro (2006.) koji je u svoje vitrine dodao jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Zlatnu medalju je osvojio u disciplini 50 metara slobodno, drugi je bio na 50 i 100 metara delfin. Disciplinu 100 metara slobodno završio je kao treći. U ukupnom zbiru bodova u svojoj kategoriji zauzeo je treće mjesto.

Jedna zlatna medalja i dvije srebrne rezime je nastupa Harisa Nuspahića (2001.). Najbolji je bio na 50 metara delfin, a srebrne medalje je osvojio u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara slobodno.

Sarrah Nuspahić (2004.) je osvojila jednu zlatnu i jednu brončanu medalju. Najbolja je bila u disciplini 100 metara leđnim stilom, a treća na 50 metara leđno. Dvije srebrne i jednu brončanu medalju osvojio je Benjamin Muratović (2003.). Sjajne utrke na 50 i 100 metara prsno bile su dovoljne za dvije srebrne medalja. Brončanu medalju je osvojio na 50 metara delfin.

Po jednu brončanu medalju osvojili su Omar Dušić (2006.) i Nedim Žujo (2006.). Omar je bio treći na 100 metara prsno, a Nedim na 100 metara delfin. Ostali plivači su znatno popravili svoja vremena i time napravili iskorak u tome da jednog dana budu na najvišoj stepenici postolja.

Još jednom veliko hvala svim prijateljima, roditeljima, sponzorima, medijskim partnerima i svima onima koji su na bilo koji način bili uključeni u organizaciju. Nadamo se da ćemo ponovno surađivati i družiti se naredne godine, navedeno je u priopćenju iz P.K. 'Velež'.

Kopirati
Drag cursor here to close