Sabalenka na terenu?

Utvrđena smrt dečka poznate tenisačice: Počinio je samoubojstvo

Sabalenka se, na veliko iznenađenje, iz samo njoj znanih razloga odlučila ne povući s turnira. Dapače, samo nekoliko sati nakon zastrašujuće vijesti izašla i na trening.
Sport / Ostali sportovi | 20. 03. 2024. u 01:02 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smrt 42-godišnjeg Konstantina Koltsova potresla je njegovu rodnu Bjelorusiju kao i cijeli hokejaški svijet. Policija Miami-Dadea priopćila je kako se radi o "očiglednom samoubojstvu".

Izjave policije

Policijski glasnogovornik Argemis Colome, prenose američki mediji, kazao je kako je u ponedjeljak u 12:39 ujutro, u noć tragedije, poslana patrola u St. Regis Bar Harbour Resort, na dojavu o čovjeku koji se bacio s balkona.

"Izlaskom na teren policija Miami-Dadea, Ured za umorstva, preuzeli su istragu o navodnom samoubojstvu gospodina Konstantina Koltsova. Ne sumnja se na nasilnu smrt."

Sabalenka često trenira u Miamiju i ima prebivalište u tom gradu. Dvostruka pobjednica Grand Slam turnira Sabalenka planira sudjelovati na WTA i ATP Miami Openu kasnije ovog tjedna.

Sabalenka bi ipak mogla nastupiti na turniru?

Nije bilo odmah naznaka hoće li Sabalenka, koja je osvojila Australian Open 2023. godine i zadržala svoj naslov u Melbourneu ranije ove godine, nastaviti s rasporedom ili će se povući s turnira. No, 25-godišnjakinja je stigla na turnirsku lokaciju u utorak i trenirala je sa svojim trenerima na vanjskom terenu.

Sabalenka treba igrati protiv pobjednice meča prvog kola između Rumunjke Simone Halep i Španjolke Paole Badosa u četvrtak ili petak.

Podrška od kolegice s druge strane mreže

Njena kolegica s teniskih terena, Amerikanka Jessica Pegula za američke medije je izjavila kako su upoznati situacijom i da suosjeća sa Sabalenkom.

"Sve što možeš stvarno učiniti je pružiti podršku za način na koji ona želi nositi se s tim. Nikada ne znaš kako će netko to prihvatiti ili kako želi tugovati i svi su tako različiti."

"Tako da mislim da je najbolje što zaista možeš učiniti samo pružiti podršku. I znaš, to je stvarno utješno. Nadam se da će znati, iako smo svi natjecatelji i nalazimo se na pozornici gdje se trudimo pobijediti jedni druge, istovremeno smo i nekako obitelj", dodala je.

Nedugo nakon smrti Koltsova oglasio se i Bjeloruski hokejaški savez.

“Bjeloruski hokejaški savez izražava najdublju sućut obitelji, prijateljima i svima koji su poznavali i radili s Konstantinom.”

Koltsov je nosio dres Pittsburg Penguinsima u razdoblju između 2003. i 2006. godine, a za to vrijeme je skupio 144 nastupa. Također je nastupao za reprezentaciju Bjelorusije na dvama Zimskim olimpijskim igrama – 2002. i 2010., a svoj je doprinos dao i na devet Svjetskih prvenstava. Sabalenka se, na veliko iznenađenje, iz samo njoj znanih razloga odlučila ne povući s turnira. Dapače, samo nekoliko sati nakon zastrašujuće vijesti izašla i na trening. Odjevena u crno, Arina je trenirala punim kapacitetom i pokušala skrenuti misli s drame koja joj je obilježila život.

Prije pet godina Bjeloruskinji je preminuo otac također u 43. godini koliko je imao i njen mladić. Arina je nekoliko puta priznala da nikada nije preboljela gubitak oca, koji ju je vodio kroz život i usmjerio prema tenisu.

Imao je troje djece sa suprugom Julijom, od koje se razveo 2020., kada je nedugo nakon toga stupio u vezu sa Sabalenkom.

Kopirati
Drag cursor here to close