Nakon višemjesečnog otezanja

Usyk prihvatio mnogo lošiju ponudu: Čeka nas povijesna borba

"Uzmite ili ostavite. Ako nećete, borite se protiv Duboisa za nekoliko milijuna dolara. Ili ako želiš pravi novac, bori se protiv mene".
Sport / Ostali sportovi | 11. 03. 2023. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon višemjesečnog otezanja, pregovaranja, cjenkanja i prijetnji boksačkih organizacija naređivanjem drugih borbi, svijet će ipak dočekati okršaj za ujedinjenje svih teškaških naslova između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka. Borba će se održati već 29. travnja na londonskom Wembleyju, piše Index.hr.

Sinoć je istekao rok do kojeg su se Fury i Usyk trebali dogovoriti oko raspodjele novca, pa iako je Ukrajinčev promotor jučer rekao da "nije izgledno da to bude sljedeća borba", WBA je objavio da su se strane ipak dogovorile na vrijeme, iako su oba kampa zatražila dodatno vrijeme za dogovor oko detalja ugovora.

Usyk je želio 50-50, Fury mu ne da više od 30%

Usyk je inzistirao da se novac raspodijeli pola-pola, odnosno 60-40 posto u korist pobjednika. Fury je smatrao da Usyk ne zaslužuje više od 30% jer je on bolji borac i bori se pred domaćom publikom. U petak je Fury na društvenim mrežama objavio da nudi 30%.

"Uzmite ili ostavite. Ako nećete, borite se protiv Duboisa za nekoliko milijuna dolara. Ili ako želiš pravi novac, bori se protiv mene. Svakog dana dok ne prihvatiš odbit ću jedan posto od ponude", poručio je Fury Usyku i njegovom menadžeru Aleksu Krasjuku.

Usyk prihvatio, ali uz jedan uvjet

I Usyk je prihvatio, ali uz jedan uvjet, koji je iznio u videu na Instagramu na očajnom engleskom: "Prihvaćam tvoju ponudu od 70-30 posto za borbu 29. travnja na Wembleyju. Ali želim da mi obećaš da ćeš donirati milijun funti Ukrajini odmah nakon borbe i da ćeš za svaki dan zakašnjenja narodu Ukrajine dati jedan posto svoj udjela. Dogovoreno?"

Fury još nije odgovorio na ovaj zahtjev, ali WBA je već zaključio da će se borba održati jer je odlučio ne narediti zamjensku borbu između Usyka i Daniela Duboisa, što bi učinio da se dvije strane nisu dogovorile do isteka roka.

Kopirati
Drag cursor here to close