Meč za povijest

UFC ima novog prvaka

Jiri je svojim atraktivnim nastupima i stilom osigurao napad na pojas nakon samo dvije borbe.
Sport / Ostali sportovi | 12. 06. 2022. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glover Teixeira (33-7), veteran MMA sporta i čovjek koji je nedavno postao najstariji borac koji je osvojio UFC titulu. Iskusni Brazilac karijeru je započeo još 2002. godine, a u UFC je došao 2012. Imao je on uspona i padova u karijeri, no u zadnje tri godine Glover reda isključivo pobjede. U razdoblju od 2019. godine pobijedio je Nikitu Krylova, Anthonyja Smitha, Thiaga Santosa te na kraju Jana Blachowicza, piše Fightsite.

Jiri Prochazka (28-3), češka senzacija koja je nakon samo dvije borbe u UFC-u dobila priliku napasti pojas. Jiri također iza sebe ima bogato iskustvo, a prije potpisa za UFC bio je prvak Rizinove poluteške kategorije. U UFC-u je debitirao 2020. godine nokautiravši Volkana Oezdemira u drugoj rundi borbe, zatim je uslijedila još jedna atraktivna pobjeda protiv bivšeg izazivača Dominicka Reyesa. Jiri je svojim atraktivnim nastupima i stilom osigurao napad na pojas nakon samo dvije borbe. 

Jiri u borbu ulazi sa spuštenim rukama, pogađa nekoliko low kickova, ali i glover vraća kickovima. Glover uzima single leg i ruši Jiria te nanosi nešto štete u parteru. Glover uzima leđa te naposlijetku north-south gdje Jiri eksplodira i ustaje, Glover ruši i ulazi u mount, odakle pogađa dobre laktove. Glover je ponovno na leđima, no sklizao je i sad Jiri radi dobre udarce u parteru.

Drugu rundu Jiri otvara iz centra pogađajući direkte i front kick, djeluje dosta brže od Glovera. Jiri dobro pogađa što je Glovera dovelo do pokušaja rušenja iz očaja. Jiri i dalje pogađa, koljena i laktove iz okreta, Glover pokušava rušenje ali Jiri to brani. Glover pogađa lijevi kroše koji ruši Jiria, a Glover ponovno ulazi u mount. Prelazi u polugard i pogađa laktove te vrlo lagano vraća mount gdje ponovno pogađa laktove te otvara arkadu Jiria.

Treća runda započinje slično kao i druga, Jiri brani rušenje i poziva Glovera na noge. Jiri pokušava leteće koljeno ali ne prolazi, zato pogađa nekoliko dobrih udaraca koji Glovera tjeraju na rušenje koje uspijeva izvesti, te završava u side mountu. Jiri ustaje i seli borbu na žicu, pogađa snažan kroše u tijelo kao i koljeno, Jiri pogađa dobro u parteru i nanosi veliku štetu Gloveru koji izgleda jako umorno. Jiri pokušava arm triangle što Glover iskorištava i bježi iz pozicije gdje ponovno pogađa jake laktove u parteru.

Video: Teixeira vs. Prochazka Highlights

U četvrtoj rundi Glover uzima centar i pogađa nekoliko udaraca, no Jiri nastavlja pogađati tijelo. Glover pogađa desni kroše koji je uzdrmao Jiria te ga rušii završava u side mountu. Glover opet lagano prolazi u mount gdje pokušava arm triangle, no ne uspijeva. Pokušava ga ponovnoali ovog puta prelazi na drugu stranu ali se Jiri izvlači i zadaje teške udarce Gloveru u parteru. Glover iskusno okreće i uzima leđa, no Jiri ponovno okreće te rundu završava kao gornji.

U petoj rundi Glover pogađa desnom kojom je uzdrmao Jiria, pokušava giljotinu ali Jiri se izvlači pošto su borci mokri. Glover pogađa još jedan lijevi kroše te pokušava rušenje uz žicu, no Jiri brani. Glover ponovno pogađa istu desnu točno iza uha i ruši, opet lagano ulazi u mount gdje nanosi štetu. Jiri ponovno eksplozivno izlazi i završava gornji. Jiri pokušava gušenje, zaključava i uspijeva! Glover je tapkao!

Kopirati
Drag cursor here to close