Super Bowl LVII

U velikom finalu su Eaglesi i Chiefsi

Veliko finale je na rasporedu 12. veljače u Glendaleu, u Arizoni, treći put u povijesti. State Farm Stadium je bio domaćin kada su NY Giantsi savladali New England Patriotse 17:14, dok su Patriotsi sedam godina poslije bili bolji od Seattle Seahawkse
Sport / Ostali sportovi | 30. 01. 2023. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Philadelphia Eaglesi i Kansas City Chiefsi igrat će u velikom Super Bowlu LVII. Eaglesi su u velikom finalu nakon pet godina, u konferencijskom finalu (NFC) su sredili San Francisco 49erse 31:7. Philadelphia je kao prvoplasirani sastav u NFC-u ušla u play-off, a taj epitet je opravdala plasmanom u najvažniju utakmicu sezone.

Ninersi su joj otpor pružili tek nešto duže od jedne četvrtine, kada su ostali bez napada time što su zbog ozljeda ostali bez glavnog quarterbacka Brocka Purdyja, kao i njegove prve zamjene Josha Johnsona.

Gosti iz Kalifornije su bez svog startnog quarterbacka na ovoj utakmici ostali poslije 10 minuta igre, u trenutku kada su Eaglesi vodili poslije prvog touchdowna Sandersa. McCaffrey je vodio 49erse do izjednačenja u drugoj četvrtini, da bi domaći tim potom preuzeo potpunu kontrolu i do odlaska na poluvrijeme imao je dva touchdowna prednosti.

Sve dileme razriješene su u trećem periodu poslije touchdowna Hurtsa, kada je San Francisco ostao i bez Johnsona, a konačan rezultat postavio je Jake Elliott field golom pet minuta prije kraja utakmice.

Ono što je zanimljivo je da su Eaglesi sva četiri touchdowna postigli trčanjem, iako je obrana 49ersa veoma dobra u branjenju takve igre. Miles Sanders se istaknuo s dva touchdowna, a jedini preostali postigao je Boston Scott, dok je jedini na drugoj strani bio djelo Christiana McCaffreyja, koji je u samom finišu preuzeo ulogu quarterbacka, ali bez uspjeha.

Kansas City Chiefsi savladali su Cincinnati Bengalse rezultatom 23:20 i tako osvojili titulu u Američkoj nogometnoj konferenciji (AFC). Veoma uzbudljivo finale AFC-a riješeno je u samoj završnici field golom Harrisona Butkera s 45 jardi, i to pošto je Joseph Osai napravio veliku glupost i grubo odgurnuo Patricka Mahomesa. Tako su Chiefsi pomjereni za 15 jardi, pa je Butker imao znatno lakši posao, ali su prethodno i Bengalsi imali svoju šansu, međutim, imali su agresivan pristup, ostavili su protivniku dovoljno vremena da se probije.

Mahomes je imao 29 kompletiranih dodavanja iz 43 pokušaja za 326 jardi i dva touchdowna, a među njegovim hvatačima se istaknuo Valdes-Scantling sa 116 jardi i touchdown. Na drugoj strani, Burrow je imao 26 uspješnih dodavanja iz 41 pokušaja za 270 jardi i jedan touchdown, ali i dva presječena dodavanja. Nijedan od njegovih hvatača nije imao više od 100 jardi, a Higgins je bio najbolji s 83 jarda i touchdownom.

Kopirati
Drag cursor here to close