Prvi put igrala u tri seta na Grand Slamu

Raducanu: Težak meč za prvo kolo

"Sretna sam jer sam se uspjela posložiti u trećem setu. Mislim da rezultat trećeg seta ne oslikava situaciju na terenu" rekla je nakon meča Raducanu.
Sport / Ostali sportovi | 18. 01. 2022. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je kreirala veliku priču na prošlogodišnjem US Openu, mlada Britanka Emma Raducanu se do ovogodišnjeg Australian Opena nije previše naigrala. Tri puta je poražena u prvom kolu, jednom se u Rumuniji probila do četvrtfinala. U Sydneyu je izgledala jako slabo, protiv Rybakine je uhvatila jedan gem. Ipak, na startu ovogodišnjeg Australian Opena je prošla neugodnu prepreku Sloane Stephens. U jednom meču punom uspona i padova očekivano.

Prvi set je dobila Raducanu 6:0, onda je u drugom Sloane nanizala četiri gema zaredom, pa je odluka pala u trećem setu. U kojem je Amerikanka uzela jedan gem. U prvom setu je Raducanu izgubila samo četiri poena.

Video: Emma Raducanu vs Sloane Stephens Highlights | WTA Australian Open 2022

Za mladu Britanku ovo je bio prvi meč na Australian Openu u karijeri. Meč je bio jedan od posljednjih drugog dana, završio je malo prije ponoći.

"Imali smo sjajne razmjene i sretna sam nakon pobjede protiv jedne igračice kao što je Sloan. Bio je ovo izuzetno težak meč za prvo kolo. Znala sam kako će biti dugih izmjena jer je jednostavno Sloan sjajno pripremljena igračica, fizički posebno. U prvom setu sam igrala odlično, međutim onda je došao jedan pad kakvih će biti, međutim sretna sam jer sam se uspjela posložiti u trećem setu. Mislim da rezultat trećeg seta ne oslikava situaciju na terenu" rekla je nakon meča Raducanu. Prvog kojeg je Emma igrala u tri seta na Grand Slam turnirima.

Kopirati
Drag cursor here to close