Dva velika iznenađenja

U osmini finala su Francuz Cazaux i Portugalac Borges

Većina je prvi put Francuza gledala u Melbourneu, momak je poprilično snažan, njegovi udarci su izuzetno jaki. Ima 21 godinu i dugo vremena se dvoumio u svojoj karijeri, rukomet ili tenis.
Sport / Ostali sportovi | 20. 01. 2024. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompletirani su parovi osmine finala Australian Opena. Kod tenisača imamo dvojicu "uljeza". Jedan od njih je Arthur Cazaux, tenisač s pozivnicom koji je prvo eliminirao Holgera Runea, a onda je bio bolji od Tallona Griekspoora. Vrlo lako je Francuz prošao dalje u tri seta, prepustivši protivniku sedam gemova.

Većina je prvi put Francuza gledala u Melbourneu, momak je poprilično snažan, njegovi udarci su izuzetno jaki. Ima 21 godinu i dugo vremena se dvoumio u svojoj karijeri, rukomet ili tenis. Jedno vrijeme je trenirao paralelno dva sporta.

"Mislim da veliki razlog leži u rukometu. Kao dječak sam bio rukometaš, sve do 11. godine i mislim da mi je to puno pomoglo u smislu brzine i agilnosti, što se odražava i na teniskom terenu. Marljivo vježbam već dugo godina, zato sam održao fiziku na visokoj razini, ali namjeravam još napredovati.

Cazaux je poprilično svestran tip - u slobodno vrijeme bavi se košarkom, nogometom, jahanjem i motokrosom, no najviše voli NBA pa je tako u "Black Mambi pronašao inspiraciju. Na prsima mu stoji aligator kao logo Lacoste, a podlakticu mu je omotala zmija, tetovaža u čast upravo Bryantu.

"Imam mnogo tetovaža. Inspirira me Bryantov mentalitet, zato sam istetovirao zmiju. Na ramenu stoji riječ ‘otpornost‘ jer su ozljede obilježile dio moje karijere i učinile me jačim. Imam i kompas, to je skandinavski simbol koji u našoj mitologiji simbolizira usredotočenost na vlastitu sudbinu i putovanje".

Za sada njegovu putovanje na ovogodišnjem Australian Openu i dalje traje. Njegov naredni protivnik je Hubert Hurkacz, deveti nositelj.

Pobjednik iz tog meča će igrati s boljim iz duela Daniil Medvedev - Nuno Borges. Portugalac je taj drugi "uljez". Grigor Dimitrov je došao na Australian Open u odličnoj formi. Osvojio je Brisbane, ali je onda neočekivano zapeo na trećoj stepenici. Njega je eliminirao Nuno Borges u četiri seta.

"Do 16 godine sam bio zapravo samo prosječno dijete, tenis samo igrao onako iz zabave. Međutim, ne volim gubiti, bez obzira da li igram karte ili video igrice. To je ono što me vodi dalji u karijeri. Volim se natjecati, pobjeđivati, rušiti prepreke. Mislim da je činjenica da moji roditelji nikada nisu očekivali ovako nešto pomalo nevjerojatna. Nije da nisu vjerovali u mene. Ali stvarnost nije bila takva", rekao je Borges.

"Doista se išlo korak po korak. Stvarno nisam imao luda ulaganja kao što su mnogi od ovih tenisača imali. Neki od ovih tenisača su radili od ranog djetinjstva kako bi postali najbolji na svijetu, a ja stvarno ne mogu reći da jesam", pojasnio je Borges.

U gornjem dijelu ždrijeba sastaju se Đoković - Mannarino, Fritz - Tsitsipas, Sinner - Khachanov te de Minaur - Rublev. U drugom dijelu su još Zverev i Norrie.

Kopirati
Drag cursor here to close