Plivanje

U Mostar donijeli sedam medalja iz Sarajeva

Plivački klub "Velež" je bio predstavljen s 11 plivača na međunarodnom plivačkom mitingu "Sharks Kup" u Sarajevu.
Sport / Ostali sportovi | 17. 09. 2023. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je na Olimpijskom bazenu "Otoka" u Sarajevu održan osmi po redu međunarodni plivački miting "Sharks Kup". Miting kojeg je organizirao plivački klub "Sharks" iz Sarajeva privukao je više od 360 natjecatelja iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub "Velež" je bio predstavljen s 11 plivača, a to su bili: Danis Kadrić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Ajna Talić, Ema Penava, Nejra Crnalić, Emin Begić, Amila Crnalić i Abdullah Marić. U veoma teškoj konkurenciji osvojili su sedam medalja.

Početak natjecateljske sezone s dvije zlatne medalje otvorila je Ajna Talić (2012.). Do prvih mjesta Ajna je došla u disciplinama 50 metara prsno i 100 metara mješovito. Ajna je u ukupnom plasmanu u svojoj kategoriji zauzela drugo mjesto.

Fatih Boškailo (2011.) je osvojio dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Dva druga mjesta ostvario je na 50 metara delfin i 50 metara prsno dok je brončanu medalju osvojio u disciplini 100 metara mješovito.

Danja Alikalfić (2011.) se dva puta pela na pobjedničko postolje. U disciplini 50 metara prsno osvojila je srebrnu medalju, a brončanu na 50 metara delfin.

Broj medalja je mogao biti veći jer su imali nekoliko plasmana na četvrto mjesto, ali to će im biti samo vjetar u leđa da idućeg puta budemo još jači i brži.

Veoma brzo slijede naredna natjecanja tako da se trenažni proces u PK Velež nastavlja u punom kapacitetu.

Kopirati
Drag cursor here to close