Konjic Summer Fest

U Konjicu u šest utrka nastupilo oko tisuću natjecatelja svih generacija

Događaj je, tijekom trodnevnog programa, okupio blizu tisuću natjecatelja.
Sport / Ostali sportovi | 08. 07. 2024. u 19:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / U Konjicu u šest utrka nastupilo oko tisuću natjecatelja svih generacija

Grad Konjic, pod sloganom ''Welcome to Konjic'', u okviru ''Konjičkog ljeta'' priređuje niz kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja, a jedan od najbrojnijih događaja bio je ''Konjic Summer Fest'' kojega organizira Atletski klub ''Pace''.

Događaj je, tijekom trodnevnog programa, okupio blizu tisuću natjecatelja, priopćeno je iz Grada Konjica. Kako su dodali, natjecatelji su nastupili u poslovnoj utrci, humanitarnoj dječjoj utrci, Konjičkom noćnom ceneru, štafetnoj utrci, Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine i puzijadi.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić rekao je da ova manifestaciji iz godine u godinu ima sve veći interes sudionika, ali i posjetitelja, što najbolje govori o angažmanu Atletskog kluba ''Pace'' koji se svake godine trudi uvoditi novine u ovo sportsko druženje.

''Prije par dana otvorili smo ''Konjičko ljeto'' pod sloganom 'Welcome to Konjic' čiji je 'Konjic summer fest' sastavni dio i koji s ponosom podržavamo kao Gradska uprava. Svim natjecateljima želim ugodan boravak u Konjicu, uz želju da ga pamtite po lijepim stvarima i da ponovo budete s nama i narednih godina. Svim Konjičanima koji na bilo koji način, učešćem ili volontiranjem, podržavaju ovu lijepu sportsku priču zahvaljujem i želim čestitati na angažmanu kojim doprinosite da naš grad bude predstavljen na najbolji mogući način'', rekao je gradonačelnik Ćatić.

Zadovoljan zbog uspješno provedenih planiranih aktivnosti, od business okupljanja do puzijade, direktor ''Konjic summer festa'' Mahir Mujić kazao je da je festival bio prilika za natjecanje i druženje, ali i za upoznavanje s prirodnim i kulturnim vrijednostima Konjica.

''Ovo je bilo jedno prekrasno druženje za sve, kako za posjetitelje, tako i za nas organizatore. Uživali smo i u raftingu na Neretvi, obišli objekt Ark - Titov bunker i već planiramo kakvim ćemo to sadržajima naredne godine iznenaditi sudionike od 4. do 6. srpnja'', naglasio je Mujić, zahvalivši svima koji su podržali festival na kojem su nastupili natjecatelji iz 11 zemalja.

Najuspješniji na ovogodišnjem Konjičkom noćnom ceneru, u muškoj konkurenciji, bili su Stenly Kipruto iz Kenije, Ivan Bubnov iz Crne Gore i Uroš Gutić iz BiH, a u ženskoj konkurenciji Olivera Jevtić iz Srbije,  Emina Alagić i Alma Hrnjić iz BiH.

''Uživala sam i ove godine u ambijentu u koji volim doći i trčati'', kazala je Olivera Jevtić, trostruka pobjednica Konjičkog noćnog cenera.

Na ''Konjic summer festu'' nastupila su 52 natjecatelja iz Konjica. Lada Hadžiosmanović najbrža je Konjičanka u utrci od 10 kilometara, a najbrži Konjičanin bio je Ali Halilović. U puzijadi, u kojoj je sudjelovalo 11 beba, najbrži je bio Omar Lavić.

Kopirati
Drag cursor here to close