Nastase, Borg, Nadal, Muster i Tsitsipas

Tsistipas: Važno je znati podići glavu

"Jako sam ponosan na sebe. Stvari u jednom trenutku nisu išle dobro, ali sam uspio ostati pribran da završim meč do kraja. Ponekada naravno posumnjate u sebe, ali je važno dignuti glavu", rekao je nakon meča Stefanos Tsistipas.
Sport / Ostali sportovi | 17. 04. 2022. u 17:02 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U novijoj povijesti naslove pobjednika su branili Thomas Muster, Rafael Nadal i Juan Carlos Ferrero. Nešto ranije to su napravili velikani poput Borga i Nastasea. U tom društvu je od danas i Stefanos Tsitsipas koji je u finalu danas savladao Alejandra Davidovicha Fokinu u dva seta 6-3, 7-6(3).

Španjolac se trudio, u pojedinim dijelovima meča je izgledao dobro, ali je očito bio "potrošen". Kako mentalno, tako i fizički. I nije loše krenuo "Foki" koji je imao dobru podršku s tribina. Prvi je i napravio break, a onda je stao. Na servis Tsitsipasa je do kraja seta Alejandro uhvatio samo jedan poen.

Grk je prvo vratio servis, pa je pojačao ritam. Dupli break branitelja naslova za 5-3 je naznačio kraj seta. Kada je Tsitsipas poveo 2-0 na početku drugog činilo se kako je samo pitanje kada će Fokina potpisati kapitulaciju. Međum, malo po malo, uz pomoć publike, Alejandro je počeo igrati, situacija na terenu je postajala sve bolja, tenis sve bolji. Do devetog gema drugog seta nismo gledali "razliku", a onda je u najdužem gemu Davidovich Fokina spasio dvije break lopte. Tsistipas je poveo 5-4, ali nije u sljedećem gemu završio posao.

Odluka je pala u tie breaku, gemu u kojem je jednostavno Fokina energetski pao. Nije imao šanse.

Video: Stefanos Tsitsipas vs Alejandro Davidovich Fokina

"Jako sam ponosan na sebe. Stvari u jednom trenutku nisu išle dobro, ali sam uspio ostati pribran da završim meč do kraja. Ponekada naravno posumnjate u sebe, ali je važno dignuti glavu. Alejandro zna pogoditi neke nemoguće poene, dosta je nepredvidiv kao tenisač, ali takve poene sam uspio svesti na najmanju moguću mjeru. Vjerujem da ćeAmo u budućnosti možemo očekivati odlične rezultate od Alejandra" rekao je nakon meča Tsistipas kojeg u nastavku sezone čeka dosta posla. Mora braniti finale Barcelone koja je već narednog tjedna, zatim naslov iz Lyona pa finale Roland Garrosa. Nimalo lagan zadatak.

Kopirati
Drag cursor here to close