Španjolac ostvario rezultat karijere

Fokina stigao do finala, čeka ga Tsitsipas

"Imao sam svoje šanse u drugom setu, ali nisam najbolje reagirao. Otišao sam do toaleta i reako sebi. Ovaj meč moraš dobiti" rekao je nakon meča Davidovich Fokina.
Sport / Ostali sportovi | 16. 04. 2022. u 20:39 Bjesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajni Španjolac Alejandro Davidovich Fokina izborio je plasman u finale velikog ATP turnira u Monte Carlu. U sjajnom tjednu iza sebe,
Fokina, trenutačno 46. igrač na svijetu je danas za dva sata i 42 minute uspio savladati Bugarina Grigora Dimitrova 6-4, 6-7 (2), 6-3.
Mogao je Fokina i ranije slaviti, recimo u dva seta, ali je ispustio break prednosti kod 5-4 u drugom.

U tom setu je Dimitrov vodio 2:0, nakon čega je Fokina nanizao četiri gema zaredom. Na kraju je drugi set odlučen u tie breaku, Dimitrov je bio vrlo siguran ispustivši samo dva poena. Treći set je bio sličan drugom jer je opet Dimitrov krenuo sa breakom, međutim, Fokina je uzeo pet gemova zaredom i sve je bilo jasno. Španjolac je ostvario najbolji rezultat karijere.

"Tako sam sretan što sam u finalu. Kao dijete sam sanjao da ću jednog dana igrati u finalu ovog turnira. Imao sam svoje šanse u drugom setu, ali nisam najbolje reagirao. Otišao sam do toaleta i reako sebi. Ovaj meč moraš dobiti. Dimitrov je imao priliku, ali ja sam ostao čvrst do kraja. Sada sam u finalu, uživat ću i dati sve od sebe" rekao je nakon meča Fokina.

U finalu Španjolca čeka Stefanos Tsitsipas. Grk je napravio veliki preokret u meču četvrtfinala, međutim sačuvao je dovoljno snage za polufinale. Ovaj meč polufinala je bio jedan od kraćih posljednjih nekoliko dana u Monte Carlu. Tsitsipas je sredio Alexandera Zvereva 6-4, 6-2.

"Bilo je dobro. Ne znam je dužina prethodnog meča omogučila da uhvatim pravi ritam. Zadovoljan sam razinom igre u polufinalu. Sada me u finalu čeka Fokina, znam da je dobar igrač, da je napredovao u odnosu na neke naše posljednje mečeve. Moram igrati svoj najbolji tenis" rekao je Tsistipas.

Kopirati
Drag cursor here to close