U taboru Srbije razočarani

Troicki: Prvi singl je bio presudan

"Da, naša šansa je bila u singlu. Novak je uspeo da odradi posao, ali nažalost u prvom meču singla nismo iskoristili šansu koju je trebalo da iskoristimo jer mislim da smo bili favoriti", mišljenja je Troicki.
Sport / Ostali sportovi | 04. 12. 2021. u 00:53 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je izgubio finale US.Opena, nije uspio osvojiti medalju na Olimpijadi, pa je još poražen u polufinalu završnog turnira u Torinu. Maksimalno našpanan je ušao u ovaj Davis Cup, točnije završnicu sa željom da ode do kraja. Međutim, njegov perfektan učinak u singlu, određeni doprinos u paru, Srbiji nisu bili dovoljni. Dalje od polufinala nije mogao ni Novak, niti Srbija.

Viktor Troicki je kao izbornik, mijenjao igrače na "prvoj ploči", mijenjao je igrače u paru. Lajović je na kraju bio jedini koji je odigrao dva meča u singlu, ne računajući naravno Đokovića. Protiv Goje se vratio nakon zaostatka u prvom setu, ali dalje nije išlo.

"Ništa nije išlo. Uspio sam da se vratim od 4:1 u prvom setu i da ga osvojim, a onda sam ponovo ušao loše u drugi, vratio se, ali nisam potpuno pronašao rješenje. Od sredine drugog seta uopće nisam mogao da uspostavim kontrolu. Nisam našao rješenje za njegovu igru. Ovaj poraz boli", govorio je nakon meča Lajović.

Svoje viđenje poraza imao je i izbornik Viktor Troicki. Prvo se dotakao Lajovića.

"Iskreno, iz ove pozicije ne znam što je bio ključ Lajovićevog poraza. Duci se vratio, iako je gubio u prvom setu i zaigrao je veoma dobro. Međutim, kada je Borna uzvratio, Duci se prebacio u defenzivu. Moram da pogledam meč ponovo da bih vidio što se događalo. Taktički nije igrao dobro, promašivao je mnogo puta. Bio je to vjerojatno ključan meč, naglasio je Troicki kojeg su novinari pitali naravno, zbog čega se odlučio za par Đoković - Krajinović na kraju.

"Planirali smo da na terenu imamo igrače koji igraju singl i koji će biti agresivni na returnu. Nažalost, Mektić i Pavić su svjetski par broj jedan i igrali su na zaista vrhunskom nivou. Da, naša šansa je bila u singlu. Novak je uspeo da odradi posao, ali nažalost u prvom meču singla nismo iskoristili šansu koju je trebalo da iskoristimo jer mislim da smo bili favoriti. Filip nije bio spreman još od meča s Austrijom jer je istegao mišić. Zbog toga on nije igrao singl. Nadao sam se da će kombinacije dvojice singl-igrača funkcionirati u dublu zbog spomenutog returna i to je bio razlog za promjenu. Također, Novak i Filip su najčešće igrali zajedno", rekao Troicki.

Kopirati
Drag cursor here to close