26. kolovoza

Triatlon kup boračko jezero 2023.: Stižu najbolji triatlonci iz Europe

Na Boračkom jezeru okupit će se najbolji triatlonci iz regije, ali i iz cijele Europe.
Sport / Ostali sportovi | 08. 08. 2023. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadeseti Međunarodni sprint triatlon Kup "Kulin Ban Boračko jezero 2023", održat će se u subotu, 26. kolovoza, a glavna utrka planirana je za 16h.

Tako će se na Boračkom jezeru okupit najbolji triatlonci iz regije, ali i iz cijele Europe. Titulu najboljeg u muškoj konkurenciji brani Belmin Godinjak iz BiH, a u ženskoj Zoe Hamel iz Francuske.

Sprint triatlon je sport koji ima tri discipline naizmjenično i podrazumijeva: plivanje 750 m, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje 5 kilometara.

''S brojem od dvadeset organiziranih triatlon natjecanja ulazimo u krug najstarijih triatlon utrka u Evropi. Očekujemo najmanje 200 takmičara iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Češke, Slovačke, Mađarske, Austrije...Očekujemo i više od 1.000 posjetitelja'', priopćili su organizatori.

Za sve natjecatelje/ke pripremljeni su pokloni i nagrade, uz startne pakete, a za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji i novčane nagrade.

Organizatori napominju i da ćeu sklopu Kupa "Kulin Ban Boračko jezero 2023" biti održano prvenstvo BiH u akvatlonu (naizmjenično plivanje i trčanje) za dječake i djevojčice do 12 godina i državno prvenstvo BiH u triatlonu za juniore i seniore u svim dobnim kategorijama.

Inače, cilj projekta je promocija i razvoj triatlon sporta u BiH, kao i promocija turističkih destinacija Hercegovačko-neretvanskog kantona i Općine Konjic s krajnjim ciljem da Boračko jezero postane regionalni centar triatlon sporta u ovom dijelu Europe.

Organizator natjecanja je Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, a u saradnji s Triatlon i pentatlon savezom BiH i Triatlon i pentatlon savezom Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close