Na Balknskom prvenstvu

Belmin Godinjak osvojio važne bodove za Svjetsku triatlon listu

"Ono što mi je izuzetno drago jeste da sam prvi Bosanac koji je osvojio bodove za Bosnu i Hercegovinu na "World triathlon ranking" listi - jedinoj validnoj listi na svijetu kada je u pitanju triatlon kao olimpijski sport" kaže Belmin Godinjak.
Sport / Ostali sportovi | 13. 09. 2022. u 15:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački triatlonac, Belmin Godinjak je proteklog vikenda nastupio na Balkanskom prvenstvu u triatlonu kojem je bio domaćin Zagreb. Po prvi putu povijesti BiH je imala jednog takmičara koji je nastupio na triatlon utrci koja je pod pokroviteljstvom WT(World Triathlon) - Svjetske triatlon federacije, u kategoriji - Elite Men. Belmin je na kraju osvojio 23.mjesto što je jako važno, s obzirom na to da su osvojeni bodovi nakon kojih se BiH našla na ranking listi Svjetske triatlon federacije.

"Sretan sam što sam prvi čovjek koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu u triatlonu na utrkama pod zastavom WT- Svjetske triatlon federacije u kategoriji ELITE MEN. U nedjelju 11.09.2022. godine, održano je Balkansko prvenstvo u Zagrebu gdje sam nastupio i osvojio 23. mjesto. Fer je pomenuti i to da je takmičenje bilo otvorenog tipa,te da nisu sudjelovali samo predstavnici balkanskih zemalja već i takmičari iz Ukraine,Izraela, Finske i dr.

Jako dobro taktički izveden plivački segment i iz vode sam izašao kao vodeći u "chase" grupi. Na biciklu je bilo "easy" obzirom da sam štedio snagu za trčanje. Trčanje sam iznenađujuće dobro završio s obzirom na povredu Ahilove tetive koju sam vukao nekoliko posljednjih mjeseci.

Sve u svemu, odlična utrka i zadovoljan sam onim što sam pokazao. Još uvijek moram da radim na plivanju kako bih "utabao" put za kontinentalne kupove. Ono što mi je izuzetno drago jeste da sam prvi Bosanac koji je osvojio bodove za Bosnu i Hercegovinu na "World triathlon ranking" listi - jedinoj validnoj listi na svijetu kada je u pitanju triatlon kao olimpijski sport.

Krajem kolovoza sam,također postao državni prvak na takmičenju održanom na Boračkom jezeru. Mislim da je, na putu do kontinentalnih i svjetskih kupova, prva stepenica biti najbolji u svojoj državi što sam i pokazao na toj utrci. Hvala sponzorima koji vjeruju u moj predani rad i bez kojih moji rezultati ne bi bili ono što jesu! Tu mislim na Hotel "Hills Sarajevo" "Master Fizikal", "Ciklo Centar Sarajevo", "Hoše Komerc", "Avanturu Zlatibor", zaključio je Godinjak.

Kopirati
Drag cursor here to close