Pred početak SP-a odbojkašica

Tri terena na jednom stadionu

Ono što je posebno zanimljivo, prva dva kola faze po skupinama igrat će se u gradu Arnhemu, na stadionu Gelre Dome i to po dvije u isto vrijeme. Što se do sada nikada nije dogodilo. Organizatori su odlučili postaviti čak tri odbojkaška terena.
Sport / Ostali sportovi | 23. 09. 2022. u 16:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas počinje 19. po redu SP odbojkašica kojem su domaćini Poljska i Nizozemska. Titulu prvaka svijeta brani reprezentacija Srbije, koja je prije četiri godine pobjedila Italiju u borbi za zlato. Kada su u pitanju gradovi koji će ugostiti najbolje ženske odbojkaške selekcije svijeta, to su u prvom krugu Arnhem, Gdańsk, Rotterdam, Lodz, Apeldoorn i Gliwice.

Ono što je posebno zanimljivo, prva dva kola faze po skupinama igrat će se u gradu Arnhemu, na stadionu Gelre Dome i to po dvije u isto vrijeme. Što se do sada nikada nije dogodilo. Organizatori su odlučili postaviti čak tri odbojkaška terena na stadionu Vittesea.

Iako je isti broj selekcija koje sudjeluju kao i kod odbojkaša, sustav takmičenja je potpuno drugačiji. Četiri skupine po šest selekcija, četiri najbolje idu u drugi krug.

U drugoj fazi bodovi osvojeni protiv selekcija koje su prošle dalje se prenose, dok reprezentacije moraju odigrati još četiri susreta prije elimininacijske faze.Po četiri reprezentacije iz novoformiranih skupina E i F izboriće plasman u četvrtfinale. Tamo će igrati po formuli E1-E4, E2-E3. Pobjednici tih mečeva sastaju se u polufinalu. Zato je prvenstvo poprilično razvučeno od 23.rujna do 15.listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close