Amerikanka pobjedu od Stenmarka

Treća pobjeda Shiffrin u tjedan dana

Danas je najbolja skijašica svijeta došla do 85. pobjede u Svjetskom kupu uvjerljivim slalomskim trijumfom u češkom Špindleruvom Mlynu. Samo u ovom mjesecu, Mikaela je upisala pet pobjeda, dvije slalomske, tri veleslalomske, ova današnja je bila 52.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2023. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatna dominacija Mikaele Shiffrin koja će sada je sasvim izvjesno brzo stići i prestići jednog od najvećih, Ingemara Stenmarka, jer je nedostaje samo jedan pobjeda da se izjednači s legendarnim skijašem, dvije da ga preskoči.

Danas je najbolja skijašica svijeta došla do 85. pobjede u Svjetskom kupu uvjerljivim slalomskim trijumfom u češkom Špindleruvom Mlynu. Samo u ovom mjesecu, Mikaela je upisala pet pobjeda, dvije slalomske, tri veleslalomske, ova današnja je bila 52. u slalomu.

Na stazi gdje je Amerikanka debitirala u Svjetskom kupu 2011. godine, tada se nije uspjela kvalificirati u drugu vožnju veleslaloma, ali i slaloma. Od tada do danas su se stvari promijenile. Na ovoj stazi je 2019. godine, Shiffrin je također slavila

" Ne vozimo ovdje svake godine, znam da sam zadnji put bila tu 2019. godine i tada sam također slavila. I to je bila nevjerojatna utrka. Danas je druga iza Shiffrin bila sa 60 stotinki zaostatka bila Njemica Lena Dürr, a treća Švicarka Wendy Holdener (+1.31). Hrvatska skijašica je odradila dvije dobre vožnje, na kraju je završila na sedmom mjestu s 2.23 zaostatka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close