Dan propuštenih meč lopti

Thiem i Wawrinka igrali do dva sata i 22 minute ujutro

Program je prvog dana zaključen u dva sata i 22 minute ujutro. Tada su svoj meč završili Dominic Thiem i Stan Wawrinka, prvi nakon šest i pol godina.
Sport / Ostali sportovi | 31. 10. 2023. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teniska sezona ulazi polako u svoju završnicu. Nakon dva odlična turnira u Baselu i Beču, na red je došao onaj najveći, koji se igra u Parisu, dvorani koju svi znamo kao Bercy. Program je prvog dana zaključen u dva sata i 22 minute ujutro. Tada su svoj meč završili Dominic Thiem i Stan Wawrinka, prvi nakon šest i pol godina.

Wawrinka je imao meč loptu u trećem setu, Thiem je slavio 3-6, 6-3, 7-5, za prvu pobjedu na jednom turniru iz Masters serije 1000 nakon 2019. godine. Naravno da je ovaj sjajan meč dvojice tenisača koje i dalje krasi jednoručni backhand, osvajača Grand Slam titula ponudio odličan tenis i prava je šteta je odigran jako kasno.

"Zadnje dvije godine izgubio sam više tijesnih mečeva nego što sam ih dobio, tako da je ovaj vrlo, vrlo važan za mene. Igram sve bolje u posljednje vrijeme. Pobijedio sam dvojicu sjajnih momaka u kvalifikacijama i sada Stana u meču nakon spašavanja meč lopte. Lijepo je kad pobijediš nekoga kao što je Stan, očito je on jedan od mojih velikih idola što se tiče backhanda", rekao je Thiem nakon meča.

Thiem je dalje van najboljih 100 na svijetu, dok je Wawrinka trenutačno 51. igrač svijeta. Stan je u trećem setu imao 5-3, servis i jednu meč loptu, ali je napravio dvostruku pogrešku. Thiem je iskoristio malu priliku koja se ponudila i na kraju ide dalje.

Još su neki tenisači propuštali meč lopte, posebno ovi u godinama. Andy Murray je protiv De Minaura imao 5-3 u trećem setu, meč loptu na 5-4, Australac je prošao dalje. Uzeo je pet gemova zaredom.

Richard Gasquet je očekivano uz sjajnu podršku u dvorani uspio stići zaostatak iz trećeg seta 2-5, nakon čega je u tie breaku imao 6-3. Niti jednu od tri meč lopte protiv Tommyja Paula nije iskoristio.

Kopirati
Drag cursor here to close