Mozzart Table Volleyball Summer Tour

Tamara Češić i Rijad Begić slavili u Mostaru

Nakon velikog nadmetanja, borbe i sjajne igre, za koju se mora reći da je bila na izuzetnom nivou, pobjedu su odnijeli Rijad Begić i Tamara Ćešić, koji su tako samo potvrdili sjajnu formu iz Trebinja
Sport / Ostali sportovi | 27. 06. 2023. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 24. lipnja, sjajnom manifestacijom ispred tržnog centra Plaza Mostar nastavljena je ljetna turneja Mozzart Table Volleyball Summer Tour, a Rijad Begić i Tamara Češić potvrdili su pobjedu iz Trebinja i došli do još jednog trijumfa.

Nakon dvije i po godine, koliko su sportovi na Teq stolovima prisutni na bh. sportskoj sceni, u Mostaru je u subotu stigla još jedna potvrda da je ovaj sport izuzetno popularan u Bosni i Hercegovini.

Manifestacija je počela u 17 sati, a trajala je čak šest sati. Na platou ispred tržnog centra Plaza Mostar najbrže rastući sport na svijetu još jednom je pokazao koliko može biti atraktivan i koliko uzbuđenja može donijeti ova jedinstvena igra.

Nakon velikog nadmetanja, borbe i sjajne igre, za koju se mora reći da je bila na izuzetnom nivou, pobjedu su odnijeli Rijad Begić i Tamara Ćešić, koji su tako samo potvrdili sjajnu formu iz Trebinja i s novih 30 osvojenih bodova, učvrstili se na prvom mjestu i sada imaju 60 osvojenih bodova.

Pobjedu u finalu, koja im je donijela i novčanu nagradu od 750 KM, ostvarili su protiv Damira Mahmutovića i Amra Mandžukić, koji su osvojili 450 KM i 20 bodova te je sada već izvjesno da će se oni boriti za prvo mjesto u generalnom poretku, što na kraju donosi i najbolju nagradu turneje.

Zahvaljujući Monriju i BH Telecomu, koji su osigurali novčane nagrade za prošlu, ovu i sve naredne turneje po gradovima – treće mjesto, 150 KM i 15 bodova osvojili su Tomislav Mikić i Tijana Perković. Četvrto mjesto, 100 KM i 10 bodova osvojili su Jasmin Bobar i Fatima Husić, a peto mjesto, 50 KM i pet bodova su osvojili Semir Mahmutćehajić i Ivana Šantić.

Kao i u Trebinju, događaj u Mostaru također privuklo veliku pažnju svih generacija koje su željele prisustvovati nadmetanju koje ovaj sport nudi. I među publikom, ali i među igračima, moglo se vidjeti i osjetiti uzbuđenje zbog ambijenta koji je vladao, a za koju su se pobrinuli Red Bull te Sara voda kao zvanična voda turneje.

Kopirati
Drag cursor here to close