Počinje turneja

U Trebinju započinje Mozzart Table Volleyball Summer Tour 2023

Turneja počinje u Trebinju 17. lipnja, a nastavlja se u Mostaru 24. lipnja. Slijede događaji u Novom Travniku (1. srpnja), zatim u Kaknju (9. srpnja) i veliko finale, koje je zakazano za 16. srpnja u Sarajevu.
Sport / Flash | 16. 06. 2023. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 17. lipnja s prvim događajem u Trebinju počinje Mozzart Table Volleyball Summer Tour 2023, druga ljetna turneja najbržeg rastućeg sporta na svijetu koja će se drugi put o ovoj godini održati u pet gradova BiH. 

Ovaj sport se već ozbiljno profilirao u državi, postao naširoko prepoznatljiv i popularan, a nakon četiri turneje, peta i druga u ljetnom periodu održati će se u pet gradova BiH u trajanju od mjesec dana. 

Nastavak turneje u Mostaru

Turneja počinje u Trebinju 17. lipnja, a nastavlja se u Mostaru 24. lipnja. Slijede događaji u Novom Travniku (1. srpnja), zatim u Kaknju (9. srpnja) i veliko finale, koje je zakazano za 16. srpnja u Sarajevu. 

Teqvoly je urbani sport temeljen na odbojci i stonom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu, tzv. TEQ stolu. Od pravila, slično kao u odbojci, dozvoljava se igračima maksimalno tri dodira, a lopta se nakon toga mora prebaciti na protivničku polovinu, odnosno zakrivljenu površinu stola na drugoj strani.

Ova ljetna turneja će poslužiti i kao dio priprema za međunarodne nastupe, s jasnom idejom i ciljem da u budućnosti BiH ima još uspješnije reprezentativce u ovom planetarno popularnom sportu, a za koje se planira da će se boriti za sami vrh, odnosno titule prvaka Europe i svijeta. Prvu šansu će imati već 27. srpnja kada ih očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. 2021. godine u Mađarskom je BiH osvojila drugo i treće mjesto.

Bogate nagrade

Na svakom pojedinačnom turniru osiguran je i bogati nagradni fond, koji ukupno s novčanim nagradama i poklonima iznosi 10.000 KM. Zahvaljujući Monriju i BH Telecomu, pobjednicima svakog pojedinačnog turnira će pripasti 750 KM, dok su za drugo i treće mjesto osigurane nagrade od po 450 i 150 KM.

Foto: PR / Službeni dres turneje

Za razliku od prošlih godina, osiguran je nagradni fond za četvrto i peto mjesto, koje će iznositi 100 KM te 50 KM. 

Za pobjednike kompletne turneje, Tour je osigurao glavna nagradu na završnom turniru u Sarajevu. Na osnovu osvojenih bodova sa sudjelovanjem u minimalno tri grada, glavna nagrada će biti sedmodnevno luksuzno putovanje za dvije osobe. 

Očekivanja na najvećoj razini

Iz ACAR Eventsa, organizatora turneje, kažu da su očekivanja i ovaj put na najvećoj mogućoj razini, kako od natjecatelja, tako i publike, partnera i ekipe koja organizuje turneju. Za dobru zabavu i da sve opet bude na vrhunskom nivou, pobrinut će se i Red Bull te Sara voda kao službena voda turneje. 

Kao dokaz da su ovaj sport i projekat stvari koje populariziraju društvene vrijednosti, partner ovogodišnje turneje će biti Ministarstvo Kulture i Sporta Kantona Sarajevo, kao i domaćini koji će ugostiti sve natjecatelje i publiku.

Prijave možete izvršiti putem ACAR Events Facebook stranice ili na broj telefona +387603300336.

Kotizacija za sudjelovanje će iznositi 20 KM po ekipi i sva prihod od kotizacija će se donirati u organizaciju Pomozi.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close